Κώστας Κατσάρας: Κοίτα ποιοι μιλούν για ….Νομιμότητα

Πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων πρότεινε την κατασκευή μιας κλίμακας (μερικά σκαλιά στην ουσία) στην πλευρά του Ναού στην πλατεία Ηλιάκη που αποτελεί κοινόχρηστο χώρο. Ορισμένοι υποψήφιοι Δήμαρχοι έσπευσαν να δεσμευτούν ότι μόλις εκλεγούν θα το πραγματοποιήσουν.

Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής δια στόματος αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Κονταξή διαβάσαμε ότι σύμφωνα με το νόμο αυτό δεν μπορεί να γίνει και ότι χρειάζεται μεγάλη διαδικασία και αλλαγή χρήσης χώρου, γεγονός χρονοβόρο και, και, και, ….

Όλα αυτά βρίσκονται αναλυτικά σε συζητήσεις στο Facebook. Εκεί βρίσκεται και η δημοσίευση του κ. Κώστα Κατσάρα, γιού του αείμνηστου Δημάρχου Σωτήρη Κατσάρα, που δημοσιεύουμε.

****

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ και πολιτικές διαμάχες των υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων του τόπου μας ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ & ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞ ΙΣΟΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ «τοπικού Κυπριακού θέματος» ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ «ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ» ΕΠΙ του κοινόχρηστου Χώρου της Πλατείας!!!
ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ.

Όταν άλλες ΕΠΟΧΕΣ, παράνομα και αυθαίρετα χτίζονταν ο πρώτος ναός στην περιοχή ήταν ΔΗΜΑΡΧΟΣ ο πατέρας μου. Δεν τον παρακάλεσε κανείς, ΜΟΝΟΣ του πήγε στην αστυνομία και απελευθέρωσε τους υπό κράτηση υπευθύνους και εργάτες της «παράνομης ενέργειας».
Δεν ζήτησε ΑΔΕΙΑ από την πολεοδομία και τον ΥΠΕΧΩΔΕ!

Ποιός νοήμων ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα προσέλθει σε επίσημη συζήτηση για να δοθεί άδεια από τις αρχές ”ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ”.
Ποιός υπεύθυνος της Πολεοδομίας (δήμαρχος) θα μηνύσει τον παπά της ενορίας για την κατασκευή της “εισόδου στην εκκλησία” στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας;;;
Βρέ κάτι ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ (11 φόνους θα έκαμαν, οι παρανομουντες, σκαλιά θα έφτιαχναν) ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;;;;
Μια μικρή πληροφορία προς τους διατελέσαντες ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. ΟΤΑΝ «κάρφωσαν» – δύο άγνωστοι δημ. υπάλληλοι – του ΔΗΜΟΥ τον πατέρα μου, ΟΤΙ είχε επιτρέψει τον ενταφιασμό απόρων στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής. Δεν ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου συγνώμη, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.Γιά Πληροφορίες για το γεγονός, ο ένας των επιζώντων υπαλλήλων. Όσο για το πρώτο συμβάν, ο πάτερ Stauros J. Trikaliotis ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.”

****

Και να κλείσουμε με ένα ερώτημα προς την δημοτική Αρχή.

Κύριοι/ες το ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (δλδ δια τηλεφώνου) δημοτικό συμβούλιο που έγινε  επί θητείας σας στις 29/12/2017 για να μην χαθεί η χρηματοδότηση από τη Γ.Γ.Α. για τα γηπεδάκια 5Χ5 των 7ου και 9ου δημοτικών σχολείων, ήταν ΝΟΜΙΜΟ;