Παρασκευή Ζορμπά: Πρέπει να υπάρχει ισχυρή βούληση για τον Ι.Ν Αγίων Αναργύρων

Συνοψίζοντας και για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες αυτό που πρέπει να συμβεί είναι αρχικά η ομόφωνη (θα ήταν προτιμότερο) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση της πλατείας με κύριο άξωνα την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.
↪ Απαλλαγή από το ΣΥΠΟΘΑ για την διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού καθώς η πλατεία δεν είναι υπερτοπικού χαρακτήρα.
↪ Έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της μελέτης η οποία θα βασίζεται στην παραδοχή ότι δεν αλλάζει η χρήση της πλατείας καθώς επίσης και την ισχυρή βούληση του δημοτικού συμβουλίου.
↪ Μια μελετημένη, αναλυτική και “έξυπνη” εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
↪ Στην συνέχεια έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας (η πολεοδομία είναι του δήμου και θα δώσει προτεραιότητα) και εν συνεχεία την Δημοπράτηση του έργου.

Ο δήμος με την σημερινή σύσταση του δημοτικού συμβουλίου αν εφόσον επιτρέπεται και δεν υπάρχει πιθανότητα να ακυρωθεί η απόφαση στην Αποκεντρωμένη μπορεί να προχωρήσει στην λήψη της απόφασης μέσα στο καλοκαίρι ώστε να κερδίσουμε χρόνο για το στάδιο της μελέτης. Τον Σεπτέμβριο θα είναι δυνατή η δημοπράτηση με το νέο δημοτικό συμβούλιο. Προσωπική μου άποψη, βλέποντας το στάδιο των εργασιών μέσα στην εκκλησία θεωρώ ότι το πέρας των εργασιών του ιερού ναού ώστε να γίνουν τα θυρανοίξια θα συμπέσει με το πέρας των εργασιών της πλατείας αν και εφόσον η δημοπράτηση γίνει Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.
Προφανώς η λύση “η άμεση” όπως την χαρακτήρισαν δεν μπορεί να συμβεί, δεν πρέπει καν να μας απασχολήσει, γιατί προηγείται η αντιστήριξη της μίας πλευράς της πλατείας – και όριο της εκκλησίας – με το οικόπεδο το οποίο συνορεύει και είναι σε πολύ χαμηλότερη στάθμη. Επίσης αν δεν κατασκευαστεί αυτός ο τοίχος αντιστήριξης δεν μπορεί να θεμελιωθεί η σκάλα.
Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και το θέμα να χαρακτηριστεί ως πρώτης προτεραιότητας!!!
Ένας αιρετός να ασχοληθεί σοβαρά δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Βασίλης Ζορμπάς- “Αγία Παρασκευή η Πόλη μας”