Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου: Ο πολίτης στο επίκεντρο

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών δεν απέχουν παρά λίγα εικοσιτετράωρα.

Κάθε παράταξη έχει διαμορφώσει και προτείνει, στους δημότες το πρόγραμμά της.

Το πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας, με επικεφαλής τον π. Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, αποτελεί μιά καλά μελετημένη και ρεαλιστική πρόταση  προς τους συμπολίτες μας.

Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, θα αποτελέσει το όχημα εκείνο, που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής θετικών  επιπτώσεων σε όλη την πόλη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα διευκολύνει όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής στις μετακινήσεις τους, αλλά θα επιτρέψει την ανέξοδη, ταχύτερη και αμεσότερη μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή της πόλης μας, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη.

Οι ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ που προγραμματίζονται να ανεγερθούν, θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα που κάθε χρόνο ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ήταν μια άσχημη χρονιά η προηγούμενη με πολλά παιδιά να μένουν εκτός παιδικών σταθμών μιας και δεν προνόησε η διοίκηση του δήμου να έχει έτοιμες λύσεις για την εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών.Έφεραν έτσι σε απόγνωση εκατοντάδες γονείς που έψαχναν εναγωνίως  να βρουν λύση, σε τόσο δύσκολους καιρούς και με την οικονομική κρίση να έχει περιορίσει σημαντικά τις δυνατότητές τους.

Η δέσμη προτάσεων για τα ΣΧΟΛΕΙΑ, αποτελεί μια καλά μελετημένη πολιτική, που στοχεύει στην αναβάθμιση των σχολείων της πόλης μας είτε αυτό αφορά σε κτήρια, συνεργασία και διασυνδεσιμότητα με άλλους φορείς του Δήμου, είτε αφορά στην ενθάρρυνση, ενίσχυση και ανάδειξη της μαθητικής δημιουργικότητας, στον αθλητισμό, στις τέχνες, στον ψηφιακό κόσμο.

Στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ το πρόγραμμα του συνδυασμού έχει στόχο να τον βγάλει από το τέλμα που βίωσε επί  δημαρχίας Σταθόπουλου. Ούτε ένα προπονητήριο δεν κατάφερε να ετοιμάσει και να παραχωρήσει στους δημότες, και κυρίως στα παιδιά,  η διοίκηση του δήμου πέντε χρόνια τώρα. Το Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων, ο επανασχεδιαμός και η αξιοποίηση του κολυμβητηρίου-φάντασμα, με την δημιουργία πολυχώρου αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η στήριξη όλων των αθλητικών σωματείων του δήμου, είναι προγραμματικές δεσμεύσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για να την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας.

Από το πρόγραμμα του συνδυασμού Αγία Παρασκευή η πόλη μας, δεν θα μπορούσε να λείπει και η δέσμευσή μας για αξιοποίησητων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία. Ηλεκτρονικές εφαρμογές εξυπηρέτησης, μέσω κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και τάμπλετ, θα προσφέρουν στούς δημότες άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας την Αγία Παρασκευή σε μιά μοντέρνα ψηφιακή πόλη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που θα είναι δίπλα σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και όσους χρειάζονται στήριξη. Χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς καθυστέρηση, θα παρθούν τα μέτρα εκείνα και θα δημιουργηθούν οι υποδομές που είναι απαραίτητες. Άλλωστε ο Βασίλης Ζορμπάς ήταν εκείνος,  που επί Δημαρχίας του οργάνωσε από το μηδέν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και πήρε και άλλες πρωτοβουλίες ανταποκρινόμενος στις οξύτατες ανάγκες που αντιμετώπιζαν λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί συμπολίτες μας. Δυστυχώς, οι ανάγκες αυτές παραμένουν – αν δεν αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια – άρα η ανάγκη μιας σταθερής και συνεπούς ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ είναι διαρκής.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών και η βελτίωση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ του, είναι κομβικής σημασίας για την παράταξη Αγία Παρασκευή η πόλη μας. Με την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας και την συνεχή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και άλλους φορείς, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων. Ενέργειες απλές και  στοχευμένες, με ενημέρωση και παρεμβάσεις σε ζητήματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, θα αποτελέσουν το θεμέλιο για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Τα απλά και καθημερινά, αυτά που αντιμετωπίζει ο κάτοικος της πόλης μας κάθε μέρα, όπως οι κακοτεχνίες και οι λακούβες στους δρόμους, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια που αποτελούν καθημερινό κίνδυνο για ηλικιωμένους και όχι μόνο, η αποκομιδή των σκουπιδιών στην ώρα τους, ο φωτισμός στους δρόμους της πόλης, είναι ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους  και η λύση τους ή όχι αποτελεί το βαρόμετρο της αποτελεσματικότητας μιας δημοτικής αρχής.

Η ενίσχυση του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μέσω της ανάπτυξης των πολιτιστικών δομών της πόλης μας, τα μέτρα γαι την ΝΕΟΛΑΙΑ, όπως η επανασύσταση του Συμβουλίου Νέων και  ο προγραμματισμός δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού, τα κίνητρα για την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όπως η σύσταση Γραφείου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και η χρηστή διαχείριση των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ του Δήμου, με σεβασμό στα χρήματα του κατοίκου της Αγίας Παρασκευής, βρίσκονται στις προτεραιότητες του προγράμματος τηςπαράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των δεσμεύσεων του προγράμματος είναι ένα :  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Το πρόγραμμα της παράταξης είναι ανθρωποκεντρικό. Συζητήθηκε, οργανώθηκε, καταγράφηκε και παρουσιάζεται ως ένα σύνολο προτάσεων και οραμάτων με ένα και μοναδικό στόχο: να προσφέρει στον κάτοικο της πόλης μας, να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν να ζήσει καλύτερα, που θα τον κάνουν να αισθανθεί  ασφαλής, ότι θα βρεί ένα χέρι βοήθειας από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Είμαι βέβαιη ότι το πρόγραμμα της παράταξης μας θα τιμηθεί από τους δημότες της Αγίας Παρασκευής, της πόλης μας, και θα την αναδείξει πρώτη με δυνατή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, τέτοια που θα μας επιτρέψει να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΝΑΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ

-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α.   [Ἐνωση Σωματείων  Βόλλεϋ]

-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήμα Αγίας Παρασκευής

-Αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου ο Αϊ Γιάννης

-Αντιπρόεδρος του Συλλόγου « Ο Καραϊσκάκης».

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Αγία Παρασκευή η πόλη μας.

Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.