Γιώργος Καράμπελας : Προγνωστικά Δημοτικών Εκλογών την εκπληξη την κάνει το ….Κολυμβητήριο

Μετά από τριάντα χρόνια εγκατάλειψης , αλλά και έλλειψης τόλμης ή και οράματος ή και υποταγής των αιρετών στους «αόρατους» και αυτονομημένους εδώ και καιρό από τις ανάγκες της  κοινωνίας μηχανισμούς των «υπηρεσιών», το κολυμβητήριο, εκτός από τα τσιφτετέλια στο facebook, αρχίζει να γίνεται μέρος του προεκλογικού σκηνικού με απολύτως θετικό τρόπο!

  • Η δημοτική παράταξη « Αγία Παρασκευή η πόλη μας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Ζορμπά στο προεκλογικό της πρόγραμμα που δημοσίευσε πρόσφατα και στο κεφάλαιο «Οι δεσμεύσεις μας για την νέα τετραετία (2019-2023)» αναφέρει:

«Επανασχεδιασμός και αποπεράτωση του κολυμβητήριου στη Νέα Ζωή με δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, βασισμένο στην πρόταση γνωστού συμπολίτη μας.»

Δημοσιεύει δε και την γνωστή τρισδιάστατη απεικόνιση που είχα παρουσιάσει από το 2017.

  • Ο υποψήφιος Δήμαρχος της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Γιώργος Οικονόμου σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα τοποθετείται με σαφήνεια:

«Η λύση που προτείνω απέναντι στην ασύμφορη πρόταση Σταθόπουλου, γιατί δεσμεύει δόμηση και είναι πανάκριβη και κινδυνεύει να μη βρει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, αφορά ένα κολυμβητήριο στη Νέα Ζωή που να είναι ανοικτό.»

  • Ο υποψήφιος Δήμαρχος της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανδρέας Γκιζιώτης  τόσο παλαιότερα, όσο και πρόσφατα σε προεκλογική του ομιλία έχει τοποθετηθεί υπέρ του ανοικτού κολυμβητήριου στη Νέα Ζωή.
  • Ο υποψήφιος Δήμαρχος της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε» Γιάννης Μυλωνάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Newsit.gr ανέφερε ότι ρώτησε τους μηχανικούς μελετητές της αρχικής μελέτης του 1990(!) , οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το κολυμβητήριο μπορεί να ολοκληρωθεί με δαπάνη 1.500.000€, συμπλήρωσε δε ότι «έχουμε υπόψη μας  την πρόταση του δημότη μηχανικού Γιώργου Καράμπελα την οποία μελετάμε».

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς μελετάει ο φίλος μου Γιάννης , εκείνο που γνωρίζω είναι η θολή θέση που αναφέρει το πρόγραμμα της παράταξης που ηγείται, δηλαδή:

«Επιτάχυνση και ολοκλήρωση διαδικασιών κατασκευής του κολυμβητήριου βάσει τροποποιημένης μελέτης και επικαιροποιημένης μελέτης βιωσιμότητας».

Ποιες όμως είναι οι διαδικασίες που πρέπει να «επιταχυνθούν και ολοκληρωθούν»; Αυτές που  η σημερινή δημοτική αρχή  προωθεί από το 2017  σε συνεργασία  με την Περιφέρεια για την αναβίωση της μελέτης του 1987 και την προώθηση ενός κλειστού κολυμβητήριου, που αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα για την Νέα Ζωή;

Έχω εξαντλητικά αναλύσει, με πολλαπλές δημοσιεύσεις μου, το γιατί η ολοκλήρωση αυτών των εγκαταστάσεων με βάση την αρχική μελέτη του 1987 οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια , στην οικιστική, περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση  της Νέας Ζωής και στην απώλεια περιουσίας του Δήμου, με την δέσμευση  δόμησης 1200μ2 λόγω του κλειστού – δόμηση

 η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τόσο στο οικόπεδο αυτό , όσο και με την μεταφορά της σε άλλα οικόπεδα, προς όφελος άλλων αναγκών (πχ. σχολεία).

Και για να μην μένουμε στα λόγια , δέστε την φωτογραφία του κλειστού κολυμβητήριου του Δήμου Κορωπίου.

Αυτό ή κάτι παρόμοιο θα έχουμε στην Νέα Ζωή , αν «επιταχυνθούν και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατασκευής» με βάση την συμφωνία Σταθόπουλου – Περιφέρειας.

Σας αρέσει να  δούμε κάτι ανάλογο στην πόλη μας και στην γειτονιά μας;

Φαίνεται σήμερα λοιπόν, ότι στις  δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούν περίπου τους μισούς δημότες της Αγίας Παρασκευής κάτι ανάλογο δεν τους αρέσει. Απεναντίας οραματίζονται για την Νέα Ζωή κάτι σαν κι’ αυτό:

Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές της 26/05/19 απευθύνω έκκληση, τόσο στον Γιάννη Μυλωνάκη που μελετάει την πρότασή μου, όσο και στον Γιάννη Σταθόπουλο, που την αγνοεί συστηματικά, να το ξανασκεφτούν.

Τους καλώ να τοποθετηθούν στο πρόβλημα με βασικό κριτήριο την οικιστική ανάπλαση της περιοχής και να παραμερίσουν άλλες σκοπιμότητες, που δεν περιποιούν τιμή σε κανένα.

Η Νέα Ζωή και η πόλη δεν αντέχει άλλες περιπέτειες!

Υστερόγραφο: Και εν όψει της διαμόρφωσης του συσχετισμού των δυνάμεων στην βάση της απλής αναλογικής, απευθύνω σε όλες τις παρατάξεις έκκληση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και μετεκλογικά, έτσι ώστε η απλή αναλογική , στην περίπτωση του κολυμβητήριου να εφαρμοστεί με απλή λογική, προς όφελος των δημοτών και της πόλης με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στο περιβάλλον. Αμήν!

Αγία Παρασκευή , 22/05/19

 Γιώργος Καράμπελας, πολιτικός μηχανικός, κάτοικος Νέας Ζωής