Mετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα σχολεία από τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών από την υπερέκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία εκπέμπεται από τις εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας, ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη συνεχίζει τις μετρήσεις στα σχολεία των Δήμων-Μελών του.

Εξειδικευμένος συνεργάτης του Σ.Β.Α.Π. με τον ιδιόκτητο εξοπλισμό του Συνδέσμου καταγράφει τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε όλο το εγκατεστημένο δίκτυο κεραιών που γειτνιάζει με τα σχολεία των Δήμων-Μελών και τους λοιπούς ευαίσθητους κοινωνικούς χώρους.

Σκοπός του προγράμματος είναι ο εντοπισμός τυχόν υπέρβασης των ορίων ασφαλούς έκθεσης σε εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για το κοινό και ανάλογα να ενεργήσει ο δήμος.

Από το Μάιο του 2017 έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις σε 300 σχολεία και συγκεκριμένα στους δήμους Παλλήνης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού,  Μαρκοπούλου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αγ. Παρασκευής, ενώ συνεχίζεται στο νέο μέλος του Συνδέσμου, τον Δήμο Πεντέλης.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αποστέλλονται στους Δήμους προς ενημέρωσή τους.