Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η εκδήλωση με θέμα ¨Ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα: Προκλήσεις & Προοπτικές¨

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η εκδήλωση του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών  Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης στην Αγία Παρασκευή με θέμα ¨Ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα: Προκλήσεις & Προοπτικές¨. Η εκδήλωση αποτελεί μια από τις λίγες η οποίες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον τόσων ακροατών μεταξύ των οποίων υπήρχαν εξέχουσες προσωπικότητες όπως η κα. Σάκη Κυπραίου, διευθύντρια γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,   στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Σε δήλωση του στο Facebook ο κ. Κωστόπουλος γράφει: ¨Πολύς κόσμος και πολλά νέα πρόσωπα. Είναι συγκινητικό να βλέπω τους νέους τόσο δραστήριους και σοβαρούς σε τέτοιες δύσκολες εποχές¨.

Με πλούσιο πάνελ, τους κ.κ. Μιχάλη Βαρβιτσιώτη, Γιάννη Βαλινάκη, Κώστα Υφαντή & Νίκο Κωστόπουλο, βαθιές συζητήσεις και ζεστό κλίμα κύλησε η βραδιά ωστόσο την εκδήλωση έσπευσε να αναταράξει, δίχως αποτέλεσμα, τοπική αναρχική ομάδα κρατώντας κράνη, φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας φειγ βολάν και αναγκάζοντας την παρέμβαση της αστυνομίας.

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος με μικρές παρεμβάσεις στο διάστημα μεταξύ των ομιλητών προσέθετε τα σχόλια του και τις εντυπώσεις του.

Την συζήτηση άνοιξε με χαιρετισμό του ο 18χρονος εκπρόσωπος Τύπου του Κε.Ασ.Μ κ. Δημοσθένης Κόλλιας όπου φρόντισε να αναφερθεί και στον αδικοχαμένο ήρωα και αιώνιο υπερασπιστή των συνόρων μας, Γεώργιο Μπαλταδώρο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ανησυχία του για τα δρώμενα των τελευταίων μηνών αλλά κυρίως και όσα έπονται στους επόμενους δυο μήνες στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα.

Οι κ.κ. Βαληνάκης & Υφαντής, ως καθηγητές, μεταξύ άλλων, και οι δυο φρόντισαν να καλύψουν και να ενημερώσουν τους ακροατές για την ιστορία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις παλαιότερες και σημερινές προκλήσεις αλλά και τι προοπτικές θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα για την επίλυση αυτών.     

Ο κ. Κωστόπουλος, ως τελευταίος ομιλητής, άσκησε σκληρή κριτική στον ενδοτισμό της παρούσας κυβέρνησης στα εθνικά θέματα όπως είναι το Μακεδονικό και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και έκλεισε την ομιλία του με την ευχή του ¨να μείνουν οι Έλληνες δυνατοί απέναντι στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες¨.

Για το Γραφείο Τύπου Αττικής,
Δημοσθένης Κόλλιας
Εκπρόσωπος Τύπου &  Μέλος Διεύθυνσης Αττικής