“Ανοίγματα”, προσκλήσεις και “βόμβες” του Βασίλη Ζορμπά σε συνέντευξη στο LocalTV (VD)

Συνέντευξη για Αυτοδιοικητικά θέματα και θέματα που απασχολούν την πόλη της Αγίας Παρασκευής έδωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Ζορμπάς στο διαδικτυακό κανάλι LocalTV και την δημοσιογράφο Τάνια Ψαρρά.

Όμως μίλησε και για την παράταξη της οποίας ηγείται, την “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” κάνοντας “ανοίγματα” και προσκλήσεις. Συγκεκριμένα δήλωσε θα είναι υποψήφιος για Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ότι μόνο η παράταξή του μπορεί να εκπροσωπήσει τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας ασχέτως αν δοθεί ή όχι χρίσμα και κανείς άλλος, ότι κι αν ακούγεται ή λέγεται στην πόλη. Η παράταξη είναι ανοικτή για όποιον επιθυμεί να προσχωρήσει σε αυτήν, αλλά και για όποιον θέλει να αποχωρήσει.

Ερωτώμενος για την εμφάνιση της κίνησης των “Αλλάζουμε”, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους συντελεστές και δημιουργούς της κίνησης η οποία δεν έχει χροιά πολιτική, ούτε αποτελεί δημοτική παράταξη και δήλωσε δημόσια (αν και τους έχει μιλήσει και κατ’ ιδίαν, όπως είπε) ότι είναι ανοικτός σε συνεργασία για θέματα της πόλης.

Απλή αναλογική: δήλωσε αντίθετος και πρότεινε ένα σύστημα αναλογικότερο του σημερινού και μια σταδιακή μετατροπή του ώστε να μπορέσουν να διοικηθούν οι δήμοι και να δοθεί χρόνος προσαρμογής στις παρατάξεις. Κατά την εκτίμησή του την 2η Κυριακή των εκλογών 2019 θα αναμετρηθεί ο ίδιος με τον κ. Σταθόπουλο και δεν θα διστάσει να προτείνει συνεργασία σε διάφορους πολιτικούς – ιδεολογικούς χώρους είτε του κ. Γιαννακόπουλου, του κ. Μυλωνάκη, ακόμα και του κ. Γκιζιώτη.

Οικονομικά: “τα οικονομικά του Δήμου οδεύουν σε καταστροφή, τις επόμενες μέρες – μήνες θα το αποκαλύψουμε” δήλωσε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και μας έθεσε μια “βόμβα” που δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει και ποιους θα αφορά.

Μίλησε επίσης για οικονομική κακοδιαχείριση, για τις κτιριακές υποδομές του Δήμου, το Δημαρχείο και την αγορά του “Ιόλα”.

Μίλησε για τον “πανικό της τελευταίας στιγμής” όταν πλησιάζει ο χρόνος για τις εκλογές και δεν έχει παραχθεί έργο.