Σπύρος Παπασπύρος: Παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου

Πριν από δυο χρόνια, το 2016, είχα εκλεγεί ως μέλος του Δ.Σ της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αγίας Παρασκευής. Αν και ουδέποτε στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με συμμετοχή σε κόμματα, (αφού αυτό ερχόταν σε αντίθεση τόσο με την ιδιότητά μου ως στρατιωτικός αλλά και με τις γενικότερες απόψεις μου, χωρίς όμως να είμαι απολιτικός), συμμετείχα στις εκλογές εκείνες , από προσωπική επιλογή, για να συμβάλω με τις πενιχρές μου δυνάμεις στην ανατροπή του επικίνδυνου καθεστώτος που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ίδιο σκεπτικό, απεφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αγίας Παρασκευής και κατά τις προσεχείς εκλογές της 13ης Μαΐου 2018. Κατά την τελευταία όμως χρονική περίοδο, με ιδιαίτερη έμφαση τις τελευταίες ημέρες, διαπίστωσα πρακτικές, διεργασίες  και μεθοδεύσεις με τις οποίες όχι μόνο δεν συμφωνώ αλλά και με προβληματίζουν.

Συγκεκριμένα, διεπίστωσα με λύπη μου ότι οι εσωκομματικές αυτές εκλογές χρησιμοποιούνται ως εφαλτήριο από νεοεμφανισθέντες επίδοξους «δημοτικούς παράγοντες» αλλά και κάποιους που επιχειρούν απεγνωσμένα να «επιβιώσουν», για την επιδίωξη στενών τοπικών συμφερόντων τους. Οι πρακτικές αυτές όμως μόνο πόλωση, εσωτερικές έριδες και δεινά δημιουργούν, αποπροσανατολίζουν δε από τον πραγματικό σκοπό των εκλογών αυτών.  Και για να μην παρεξηγηθούν όσα γράφω, ΔΕΝ αναφέρομαι σε αυτούς που θέτουν υποψηφιότητα ως πρόεδροι ή μέλη του ΔΣ της ΔΗΜΤΟ, τους οποίους σέβομαι και τιμώ.

Κατόπιν των διαπιστώσεών μου αυτών, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου για μέλος του ΔΣ της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αγίας Παρασκευής, η οποία πλέον παρέλκει, ευχόμενος στους υπολοίπους υποψηφίους καλή επιτυχία στα καθήκοντα που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να υπηρετήσουν.

 

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. δημοτικός σύμβουλος, «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»