ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΣΟΥΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΕ ΝΟΔΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

3259

Ο Χρήστος Σούλης είναι ‘Ελληνας Οικονομολόγος & Πολιτικός Επιστήμων, ειδικός στην επιστήμη της Ανάκτησης-Ανάλυσης Δεδομένων και Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε (10/06/1989) και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
Αποφοίτησε από δημόσιο ελληνικό Γυμνάσιο & Λύκειο  και αποφοίτησε ως Οικονομολόγος & Πολιτικών Επιστήμων από το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της φοιτητικής αδελφότητας τις χρονιές 2010-11 & 2011-12 ενώ συγχρόνως εργαζόταν και ως σερβιτόρος σε εστιατόρια για να καλύπτει τα καθημερινά φοιτητικά του έξοδα.
Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς ως Δεκανέας Υπαξιωματικός Κίνησης-Οδηγός Στρατιωτικών Οχημάτων.

Είναι μέλος της ελληνοκαναδικής ομογένειας του Κεμπέκ, του ελληνοκαναδικού εμπορικού & επαγγελματικού επιμελητηρίου, του εμπορικού & επαγγελματικού επιμελητηρίου του Μονάχου Βαυαρίας & επίσημο ενεργό μέλος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, εκλεγμένος ως αντιπρόεδρος του τμήματος HJ-2 Γλυφάδας & πρώην Γενικός Γραμματέας του ίδιου τμήματος. Η ΑΧΕΠΑ δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η φιλανθρωπία, η παιδεία και η προάσπιση – διάδοση των ιδανικών και αξιών που πρεσβεύει ο ελληνισμός.
Είναι επίσης Καθηγητής Οικονομικών & Διοίκησης Επιχειρήσεων σε Ιδιωτικές Σχολές των Αθηνών.
Από το 2012 έως το 2013 εργάστηκε στην Καναδική εταιρεία «AndionBusinessSolutions» στο τμήμα του BusinessAnalysis και στις πωλήσεις επενδυτικών προγραμμάτων.

Είναι επίσης Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της Καναδικής εταιρείας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «ThreeHeadsMedia».

Από το 2013 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Καναδά-Γερμανία), στον τομέα της πληροφορικής και πιο συγκεκριμένα στην εξειδικευμένη επιστήμη της Ανάκτησης Δεδομένων.
Είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος των επιστημονικών φορέων του κόμματος. Στις 3 Απριλίου του 2016 κατέλαβε την 2η θέση με το υψηλό ποσοστό του 35% για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Δημ.ΤΟ Αγίας Παρασκευής. (Την 1η θέση κατέλαβε ο πρώην Αντιδήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Μ.Κωνσταντακόπουλος με 40% και την 3η θέση ο καθηγητής Σ.Χαραλάμπους με 25%).
Έχει καταθέσει κατά το παρελθόν αρκετές τεκμηριωμένες οικονομικές μελέτες μαζί με εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, με οικονομικό φιλελεύθερο πρόσημο.

Κατάγεται από τον Νομό Ηλείας (Δήμος Ήλιδας) απ’ την πλευρά του πατέρα του και απ’ την Καστοριά απ’ αυτήν της μητέρας του.
Ομιλεί την Ελληνική (Μητρική), την Αγγλική (Μητρική) και την Γαλλική-Κεμπεκουά (Μητρική) γλώσσα.

Ο Χρήστος Σούλης στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας  (13 Μαΐου του 2018) είναι υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Β3 Νομαρχιακή Διοικούσα επιτροπή (β3 ΝΟ.Δ.Ε).

Η  Β3 ΝΟ.Δ.Ε αποτελείται από τους ακόλουθους Δήμους: Αγία Παρασκευή, Ψυχικό-Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός-Παπάγου, Βριλήσσια, Μελίσσια-Πεντέλη.