Κ. ΤΣΙΑΜΠΑΣ: SOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ MΑΓΕΙΡΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ! (VD)

Η δημιουργία του Κοινωνικού Μαγειρείου προέκυψε σαν ανάγκη λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η απόφαση για τη δημιουργία του ανήκε στην προηγούμενη διοίκηση και έτυχε της αποδοχής όλων των Αγιοπαρασκευιωτών που διακρίνονται για την ευαισθησία τους και την Ανθρωπιά τους.

Ο εσωτερικός χώρος διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε σαν ένα μικρό ταβερνάκι παρασκευάζοντας ποιοτικό και ασφαλές φαγητό. Ο εξωτερικός χώρος διαμορφώθηκε σε κήπο, πραγματικό κόσμημα προσφέροντας λαχανικά στο μαγειρείο και ομορφιά στο περιβάλλον.

Η κύρια και βασική πηγή ανεφοδιασμού ήταν και είναι οι ΧΟΡΗΓΟΙ.

Τη λειτουργία την οργάνωσαν και την ανέλαβαν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Έτσι ακριβώς το παρέλαβε η Διοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου.

Μετά από τέσσερα χρόνια δυστυχώς έχει μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο, κυριαρχεί η ακαταστασία η κακή εμφάνιση και δεν θυμίζει τίποτα από το παλιό νοικοκυρεμένο μαγειρείο. Με κενά σε ότι αφορά την καθαριότητα την ευταξία και τη λειτουργία του. Ο κήπος κόσμημα τώρα θυμίζει εγκαταλελειμμένο χέρσο αγρόκτημα.

Η βασική αιτία για την σημερινή κατάντια είναι η απομάκρυνση των εθελοντών από τη διοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου δηλαδή των ανθρώπων που αφιλοκερδώς το οργάνωσαν και το λειτούργησαν επί έξι χρόνια.

Το μέλλον του Κοινωνικού Μαγειρείου με τις παρούσες συνθήκες είναι δυσοίωνο και το έχουν ακόμη ανάγκη οι 80 περίπου ωφελούμενοι. Δυστυχώς η κοινωνική ευαισθησία της αριστεράς που επί χρόνια προέβαλε σαν βασικό αξιακό σύστημα, αποδεικνύεται ένα ακόμη μεγάλο ψέμα.

  • Κύριε Δήμαρχε, στο τελευταίο ΔΣ, όπως συνήθως, δεν δώσατε καμιά εξήγηση ούτε απάντηση στην ερώτησή μου «Γιατί απαξιώσατε το κοινωνικό μαγειρείο;»
  • Κύριε Δήμαρχε, έχετε ηθική υποχρέωση απέναντι στους εθελοντές και τους χορηγούς να τους εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους τους διώξατε, και ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την αχαριστία σας σαν δημοτική αρχή.
  • Κύριε Δήμαρχε, οφείλετε ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ στους δημότες που σας ψήφισαν, γιατί με τον τρόπο σας και τη συμπεριφορά σας τους προσβάλατε.
  • Κύριε Δήμαρχε, έχετε υποχρέωση ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ώστε το κοινωνικό μαγειρείο να επανέλθει στην κατάσταση που το παραλάβατε.

Αγία Παρασκευή, 12/5/2018

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Παρακολουθείστε τα βίντεο από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. σχετικά με το θέμα του Κοινωνικού Μαγειρείου. (σύντομα θα δημοσιευθεί και η απάντηση του Δημάρχου)


(πηγή: LocalTV)

(πηγή: LocalTV)