Πέθανε ο εμβληματικός σκηνοθέτης της ΕΡΤ Κώστας Περπερίδης

1057

Ο Κώστας Περπερίδης – εμβληματικός σκηνοθέτης αθλητικών μεταδόσεων της ΕΡΤ – απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. Την Δευτέρα η κηδεία του.

Ο σκηνοθέτης που συνέδεσε το όνομά του με όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της δεκαετίας του ’80 – και όχι μόνο – έφυγε από κοντά μας. Ο Κώστας Περπερίδης, ο εμβληματικός σκηνοθέτης της ΕΡΤ, έχασε τη μάχη με τη ζωή στα 78 του χρόνια, παραμένουν όμως ζωντανές οι αναμνήσεις από τις μεταδόσεις που κατεύθηνε με μαεστρία.

Ο Κώστας Περπερίδης υπήρξε από τους πρώτους σκηνοθέτες αθλητικών μεταδόσεων στην κρατική τηλεόραση, με παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στίβου, τελικούς μεγάλων διοργάνωσεων.

Εργάστηκε επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία στην ΕΡΤ και διέπρεψε σε αθλητικές εκπομπές και μεταδόσεις. Ήταν από τους πρώτους σκηνοθέτες της «Αθλητικής Κυριακής» και ο άνθρωπος που παρουσίαζε με τον καλύτερο τρόπο το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του 1982 αλλά και το Ευρωμπάσκετ του 1987.

Οι σκηνοθέτες τεχνικοί, εικονολήπτες αλλά και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εξέφρασαν τα βαθιά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του.

Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στις 4 μ.μ. στην εκκλησία του προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.

Πηγή: left.gr