Αυλαία του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ!

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 έπεσε η αυλαία του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου μας με την ολοκλήρωση των αγώνων μπάσκετ και βόλεϊ των Δημοτικών Σχολείων, μια τριήμερη Γιορτή Αθλητισμού.

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού:

– Όλα τα σχολεία συμμετείχαν στο φεστιβάλ με ποικίλες δράσεις ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν οι διαλυκειακές θεατρικές ομάδες.

– Kαταγράφηκε μεγάλη προσέλευση παιδιών και ενηλίκων σε όλα τα δρώμενα, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ

– Εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ, μετά από πρόταση της Ένωσης, η «Γιορτή Αθλητισμού» με αγώνες μεταξύ των σχολείων από τα αθλητικά προγράμματα που προσφέρει ο Δήμος στους μαθητές μας

– Για πρώτη φορά φιλοξενήθηκαν παιδιά από άλλο Δήμο. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την εξαιρετική χορωδία και χορευτική ομάδα από το 1ο Γυμνάσιο του Δήμου Μάνδρας. Η πρόταση αυτή προήλθε από τη Ένωση και το Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημοτικού μετά την τραγωδία που έπληξε τη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

– Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υιοθετήθηκε η πρόταση της Ένωσης και συμμετείχε ομάδα –χορευτική αυτή τη φορά- από τον αδελφοποιημένο Δήμο της Γεροσκήπου, δίνοντας μια νέα διάσταση στην έννοια της αδελφοποίησης

 

Γέμισαν οι αίθουσες, οι πλατείες και τα γήπεδα από τον ενθουσιασμό και το πάθος των παιδιών!

Γέμισαν κι εμάς οι καρδιές μας και οι ψυχές μας από τη λάμψη και το κέφι των παιδιών μας!

Με τον Αθλητισμό και την Πολιτιστική Δημιουργία έγινε «ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»!

 

Ευχαριστούμε θερμά :

Tη διαπαραταξιακή Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, που λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών, αγκάλιασε τις προτάσεις της Ένωσης, δούλεψε συστηματικά και με καλή συνεργασία μεταξύ όλων των μελών «έχτισε» με μεράκι και αγάπη το φετινό πρόγραμμα.

Τους εκπαιδευτές και τους προπονητές των παιδιών, την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου και τον ΠΑΟΔΑΠ που στηρίζουν το φεστιβάλ και παρέχουν τα προγράμματα θεατρικής αγωγής και άθλησης στα σχολεία, τις σχολικές κοινότητες που παρέχουν τις δομές για τη διενέργεια του φεστιβάλ, τους φύλακες, τις καθαρίστριες και όλους του συντελεστές που δούλεψαν για το σκοπό αυτό.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά τους Συλλόγους Γονέων, τους άγρυπνους φύλακες των σχολείων που δουλεύουν σιωπηλά, όλη τη σχολική χρονιά, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα του φεστιβάλ.

 

Πάνω από όλους όμως, ευχαριστούμε τα παιδιά , που μοιράζονται μαζί μας τα νιάτα, το πάθος , τη χαρά και τη δημιουργικότητά τους.

Γι’ αυτά τα παιδιά προσπαθούμε όλοι μας, γι’ αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε!

Μάϊος 2018

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής