Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Forum της Αυτοδιοίκησης στα Κύθηρα (VD)

Το Νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες δημοτικές εκλογές απασχόλησαν έντονα το 10ο FORUM της Αυτοδιοίκησης στα Κύθηρα. Το FORUM κατάφερε για μια ακόμα χρονιά να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό εν ενεργεία και διατελεσάντων Δημάρχων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης που εξέφρασε τις θέσεις του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αναμένεται να φέρει στους δήμους η εφαρμογή του “Κλεισθένη”, αναφέρθηκε στην πρόθεση ίδρυσης Ταμείου Αυτοδιοίκησης και στα μέτρα για την κοινωνική πολιτική.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, το Δήμαρχο Κυθήρων, κ. Ευστράτιο Χαρκαλάκη και με την παρουσία του Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων, κ. Σεραφείμ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων, κ. Παύλος Καμάρας, ο “Κλεισθένης” δεν είναι απαραίτητα καλός ή κακός, υπάρχουν και στοιχεία που ευνοούν τους δήμους, όμως θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες βάσεις για να σταθεί η πυραμίδα της Αυτοδιοίκησης. Το FORUM συνεχίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα και στο τέλος δόθηκε ο λόγος για να τοποθετηθούν και οι Δήμαρχοι -πρώην & νυν- που περεβρίσκονταν. Το λόγο πήρε και ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή. Τα θέματα και οι προτάσεις που ακούστηκαν υπήρξαν αρκούντως σημαντικά.