Οι άστοχοι χειρισμοί του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά σχετικά με την μετεγκατάσταση της Εφορίας Αγίας Παρασκευής στον Χολαργό

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε να φεύγει η Εφορία της Αγίας Παρασκευής και να μετεγκαθίσταται στον ενιαίο πλέον καλλικρατικό Δήμο Χολαργού- Παπάγου, ύστερα από μιά σειρά άστοχων χειρισμών της σημερινής δημοτικής αρχής του Βασίλη Ζορμπά, που μας βάζουν σε έντονους προβληματισμούς ως προς τα κίνητρα και τις επιδιώξεις τους.
Για μιά ακόμη φορά ο Βασίλης Ζορμπάς -δέσμιος μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων και κομματικών αγκυλώσεων- δείχνει να μην μπορεί να αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να δώσει χέρι συνεργασίας προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.
Η Παράταξή μας από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της μετεγκατάστασης της Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής στο Χολαργό, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και σύμπνοιας των Δημοτικών Παρατάξεων στο μείζον αυτό θέμα. Μάλιστα στα δύο Δημοτικά Συμβούλια που συγκλήθηκαν για τό ζήτημα αυτό (18 & 19/10/2012), πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, ώστε ενωμένες οι δημοτικές παρατάξεις να διεκδικήσουμε την παραμονή της εφορίας στην πόλη μας.
Κι ενώ εκδώσαμε κοινό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποτύπωνε αυτή μας την πρόθεση, ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς προέβη σε μια σειρά σπασμωδικών ενεργειών, με τις οποίες απομόνωνε τις υπόλοιπες δημοτικές Παρατάξεις, ακύρωνε τον θεσμικό- συντονιστικό του ρόλο και στην πορεία διαφάνηκε πως αποσκοπούσε μόνο στο κακώς εννοούμενο κατ’ αυτόν στενό παραταξιακό του όφελος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
1. Τη μία μέρα δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόθεσή του να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία, σηκώνει το μπαϊράκι της επανάστασης, κηρύσσει πόλεμο με τον γειτονικό Δήμο Χολαργού-Παπάγου, ζητάει την κάλυψη και την υποστήριξη των υπόλοιπων δημοτικών Παρατάξεων και προβαίνει στη συμβολική κατάληψη της εφορίας -μέσα σε ένα «πολεμικό κλίμα»- και δε διστάζει σε μια ένδειξη εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης να δηλώνει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει ακόμα και «βία»! Την άλλη ακριβώς μέρα, εγκαταλείπει τον αγώνα, διαλύει την συμβολική κατάληψη –όταν πληροφορείται τον πιθανό κίνδυνο επέμβασης του εισαγγελέα- κι ο επαναστάτης δήμαρχος τρέπεται σε άτακτη φυγή.
2. Στέλνει προσωπική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών στην οποία δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την κομματική του νομιμοφροσύνη και καυχιέται για τον κοινό τους αρχηγό, τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ την προηγουμένη κιόλας παρουσιάζεται ως ο αντάρτης δήμαρχος, που τά βάζει με το πολιτικό κατεστημένο.
3. Ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18/10/2012 συμφωνεί να μεταβούμε την άλλη ημέρα όλοι οι αρχηγοί των Παρατάξεων στο υπουργείο Οικονομικών και να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας, πηγαίνει την επομένη μόνος του –γιατί άραγε;- για να εισπράξει μια αρνητική απάντηση.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά έχει χάσει τον έλεγχο. Μόνιμη επωδός-δικαιολογία της απραξίας του είναι το γνωστό πλέον σλόγκαν : «για όλα φταίει η προηγούμενη διοίκηση Γιαννακόπουλου, πού δεν έκανε τίποτα»! Μια παρελθοντολογία που ήδη στρέφεται ως μπούμερανγκ εναντίον του.
Ο Βασίλης Ζορμπάς δεν είναι ικανός να αρθρώσει έναν πειστικό πολιτικό λόγο, να δώσει μια προοπτική κι ένα όραμα για την πόλη μας, να σκύψει ουσιαστικά στα προβλήματα των δημοτών, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις. Οι διεκδικήσεις του είναι αερολογίες, που διαλύονται στο πρώτο φύσημα του ανέμου.
Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να τον υποστούμε ως το 2014!
Ας ευχηθούμε στο διάστημα που θα κυλησει να μην κάνει ολέθρια λάθη, που θα στιγματίσουν ανεπανόρθωτα την πόλη μας για τις επόμενες δεκαετίες.

   Βασίλης Γιαννακόπουλος
        πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
                 επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»