Γιάννης Μυλωνάκης: Κουρασμένη πολύ πριν το «τέρμα» η διοίκηση του Γ. Σταθόπουλου

Ακόμη και την αντιμετώπιση απλών διαχειριστικών θεμάτων την αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα

 

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι η διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου έχει πλέον κουραστεί και διαχειρίζεται με το… ζόρι τις υποθέσεις των δημοτών.

Από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, που «πηγαινοέρχεται» μεταξύ Δήμου και αρμοδίων υπηρεσιών, αφού κάθε φορά κάτι του… λείπει, μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία της πόλης και το πανηγύρι στην Αγ. Ιωάννου, η δημοτική Αρχή αδυνατεί να φέρει μια συγκροτημένη, μελετημένη και κυρίως εφαρμόσιμη εισήγηση. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που η «μειοψηφούσα» διοίκηση συνάντησε συναίνεση από πλευράς μειοψηφίας, κατάφερε με την προχειρότητα (στην καλύτερη περίπτωση) με την οποία χειρίστηκε τα πράγματα να οδηγηθεί και πάλι σε αδιέξοδο και, βέβαια, να δημιουργήσει ισχυρά «ρήγματα» στην εμπιστοσύνη των δημοτικών συμβούλων απέναντί της.

Μπροστά στις δικαιολογημένες ενστάσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Δήμου, η διοίκηση το μόνο που έχει πλέον να αντιτάξει είναι αλαζονεία, ειρωνείες και υποτιμητικά σχόλια. Τακτική που -όπως όλα δείχνουν- προτίθεται να ακολουθήσει με όλο και μεγαλύτερη ένταση στους επόμενους μήνες που της απομένουν για να ολοκληρώσει την ομολογουμένως διαχειριστική θητεία της.

Όμως, τα προβλήματα της πόλης παραμένουν και μέρα με τη μέρα οξύνονται, ενώ τα μεγαλεπήβολα έργα που η δημοτική αρχή προανήγγειλε με ιδιαίτερη έπαρση, μάλλον θα μείνουν στα… χαρτιά, ίσως για να «ξαναγεμίσουν» και το επόμενο προεκλογικό της φυλλάδιο.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η μακρά περίοδος αναμονής για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου από την παράταξη του κ. Σταθόπουλου «κατανάλωσε» όλες τις δυνάμεις της -«κάηκε στην προθέρμανση», όπως λέει ο λαός- και έτσι δεν κατάφερε από τη θέση της διοίκησης να προσφέρει όλα όσα είχε υποσχεθεί στους δημότες.

Τουλάχιστον, ας φροντίσει στο διάστημα που απομένει μέχρι να παραδώσει τα «κλειδιά» του Δήμου να διεκπεραιώσει τα τρέχοντα θέματα, με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, τα οποία στοιχίζουν στους δημότες χρήματα και καθυστερήσεις στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους.

Γιάννης Μυλωνάκης,

ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής