Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Οικονόμου (VD)

Τον Γιώργο Οικονόμου* οι δημότες της Αγίας Παρασκευής τον γνώρισαν αρχικά ως πρόεδρο της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής (Κ.Α.Π.), έχοντας απέναντί τους έναν ευγενικό, οργανωτικό και σοβαρό πρόεδρο.

Στο τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε και μια άλλη όψη του, αυτή του ανθρώπου που ενδιαφέρεται ενεργά για την πόλη στην οποία κατοικεί με την δημιουργία  της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αγία Παρασκευή» και την επιτυχημένη παρουσίαση της Ιδρυτικής της Διακήρυξης.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε σε μια συνέντευξη εκ βαθέων που μας παραχώρησε σχετικά με φλέγοντα ζητήματα του Δήμου και όχι μόνο.

Πλήρως ενημερωμένος για όλα, με στοιχεία και σοβαρή άποψη. Αντιληφθήκαμε ότι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και όλο το προηγούμενο διάστημα που τηρούσε χαμηλούς τόνους, εργάζονταν αναζητώντας λύσεις που θα οδηγήσουν την πόλη σε μια πραγματική αναπτυξιακή πορεία.

Κατά τη διάρκεια των απαντήσεων υπήρξε αυστηρός κριτής τόσο της νυν δημοτικής Αρχής, αλλά και όσων κινούνται στη σφαίρα της ουτοπίας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην πόλη. Εξήρε όμως το έργο και το ήθος ανθρώπων που πραγματικά προσφέρουν, άσχετα αν ανήκουν σε διαφορετικά παραταξιακά χρώματα.

Τον παρακολουθήσαμε να κάνει αποκαλύψεις …

Να απαντά στην ανακοίνωση – με χρώμα προσωπικής επίθεσης – της διοικούσας παράταξης …

Να αποκαλύπτει γεγονότα που σχετίζονται με δημόσιο Νομικό Πρόσωπο …

Να αποκαλύπτει την άλλη όψη της δημοπράτησης του νέου Δημαρχείου και της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ του «Ιόλα» …

Όμως δεν σταματά εκεί, δηλώνει την παρουσία του στην πόλη στο πλευρό των δημοτών, μιλά με απτά στοιχεία και όχι με «επιθυμίες» και «υποσχέσεις».

 

* Ο Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Οικονόμου γεννήθηκε στην Άρτα το 1960.

Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων και απεφοίτησε ως Αρχηγός τάξης. Επίσης, φοίτησε σε Σχολεία και Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και  στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων σε Σμηναρχίες και Πτέρυγες της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατέλαβε κορυφαίες επιτελικές θέσεις σχετικές με τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των πάσης φύσεως υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και με ζητήματα περιβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ. Εκπροσώπησε το ΓΕΕΘΑ σε διεθνεις οργανισμούς και επιτροπές.

Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την απονομή του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος Αριστείας του Φοίνικος, ενώ του έχουν επίσης απονεμηθεί πλήθος παρασήμων, μεταλλίων και διαμνημονεύσεων.

Στο παρελθόν διακρίθηκε ως πρωταθλητής στίβου και μέλος των εθνικών ομάδων στις κατηγορίες παίδων και εφήβων, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ‘Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής’ (Κ.Α.Π.).

Είναι κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το 1989. Είναι παντρεμένος με τη χημικό, στέλεχος του Γενικού Χημείου του Κράτους και Δρ ΕΜΠ,  Άρτεμη Αλίβερτη και έχουν τρία παιδιά, την Καλλιόπη, τον Μιχάλη και τον Παναγιώτη.