Θύματα και αγνοούμενοι του Αμερικάνικου Κολλεγίου στις πυρκαγιές της Αν. Αττικής – Έμπρακτη συμπαράσταση

Μήνυμα του Προέδρου του Κολλεγίου, Dr. David G. Horner, για τον αντίκτυπο των πυρκαγιών στην Αττική

July 26, 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και οι καταστροφικές τους συνέπειες άγγιξαν, δυστυχώς, και την κοινότητα του Κολλεγίου.

Αρκετά μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και οικογένειες μαθητών και φοιτητών μας υπέστησαν προσωρινές ή ολοκληρωτικές ζημιές στα σπίτια τους και έχασαν περιουσιακά αγαθά. Ακόμα τραγικότερο είναι το γεγονός ότι, μεταξύ των θυμάτων, βρίσκεται μια απόφοιτος του Pierce, η Έμη Ανδρουλιδάκη και ο πολυαγαπημένος ιερέας μας, ο Πατήρ Σπυρίδων. Με την ευλογία του, στον Αγιασμό, ξεκινούσε η χρονιά και με τις ευχές του, στο Commencement, ολοκληρωνόταν, για περισσότερο από 40 χρόνια στο Pierce.

Η Κάτια Αβραμίδου (Executive Coordinator, Deree School of Business), ο σύζυγός της, η μητέρα της και ο γιός της, Πάρις Κατσουλάκης, φοιτητής του Deree, βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων.  Διατηρούμε ακέραιες τις ελπίδες μας για την καλύτερη δυνατή έκβαση των ερευνών.

Οι φοιτητές του Κολλεγίου οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία και, όπως ήδη ανακοινώθηκε, το Κολλέγιο διαθέτει τις εγκαταστάσεις του και θα προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη στους πληγέντες. Νεότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά του Κολλεγίου και συνεχή ενημέρωση, θα μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δυστυχώς, για πολλούς ανάμεσά μας και γύρω μας οι απώλειες είναι οριστικές. Θρηνούμε για τους αγαπημένους μας που χάθηκαν και προσευχόμαστε για παρηγοριά και ψυχική ανακούφιση από τις πληγές της καταστροφής.

 

Το Κολλέγιο συμπαραστέκεται στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

July 27, 2018

Το Κολλέγιο συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Σε πρώτη φάση, διατέθηκαν οι Εστίες για προσωρινή στέγαση των οικογενειών του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σε επόμενη φάση, θα παραχωρηθεί προσωρινή στέγαση σε ευρύτερες ομάδες συνανθρώπων μας, από τις πληγείσες περιοχές. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές των Δήμων Ραφήνας και Πικερμίου.

Επιπλέον, το Κέντρο Συμβουλευτικής (Counseling Centre) λειτουργεί κανονικά και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στα μέλη της κοινότητας του Κολλεγίου (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και αποφοίτους) από τις 10:00 έως τις 18:00. Εκτός εργασίμων ωρών, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου. Καθηγητές του τμήματος Ψυχολογίας του Deree, οι οποίοι είναι διπλωματούχοι Ψυχολόγοι, βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με το Δήμο Νέας Μάκρης, όπου ζητήθηκε ψυχολογική υποστήριξη.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Deree ανέλαβε να συντονίσει εθελοντική αιμοδοσία από τα μέλη της κοινότητας του Κολλεγίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταβούν για να προσφέρουν αίμα στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, μέχρι την Παρασκευή 3 Αυγούστου (Μονής Πετράκη 10 – 12), από τις 8:30 έως τις 14:30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών στο 6946 122104.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε: τηλ. 210 6009800, εσωτ. 1124, 1116 & 1421 – Office of Human Resources & Campus Services.