Έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας της πόλης καταγγέλλει ο Γιάννης Μυλωνάκης

Φωτογραφίες με σημεία της πόλης μας όπου τα ξερά χόρτα βασιλεύουν και εγκυμονούν μέγιστους κινδύνους, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ομάδας ενεργών πολιτών “ΑλλάΖουμε”, κ. Γιάννης Μυλωνάκης. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από το ακόλουθο κείμενο.

 

“Είναι λυπηρό μετά από όσα βιώνουμε τις τελευταίες μέρες να υπάρχουν τέτοιες εικόνες στην καρδιά της Αγίας Παρασκευής. Μιας πόλης που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού και το βουνό θα έπρεπε να είναι τρόπος ζωής μας. Η εθελοντική δράση για την προστασία του βουνού με μπροστάρη το δήμο, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα. Δυστυχώς, στη χώρα μας μόνο μετά από μια τραγωδία απασχολούν τους πολίτες τέτοια θέματα. Μόνο τότε μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε ζητήματα που κάτω από άλλες συνθήκες περνούσαν απαρατήρητα, όσες φορές κι αν είχαν ειπωθεί.

Παραθέτω λοιπόν χθεσινές φωτογραφίες από α) το οικόπεδο του Δήμου μας στην οδό Ασημακοπούλου, β) το κτήμα Μπέλμπα που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία γ) Το πάρκο Στ. Κώτσης, μια ανάσα δίπλα από τα καθίσματα του θερινού κινηματογράφου στην οδό Σπάρτης, δ) την αφύλακτη είσοδο για τα αυτοκίνητα και τον καθένα προς το βουνό, στο πάρκο της οδού Γραβιάς.

Δυστυχώς, το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί από τον Μάιο που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος είναι ο διορισμός συγγενών και φίλων της δημοτικής αρχής για 3 μήνες. Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για ασκήσεις ετοιμότητας και για εφαρμογή στην πράξη των πολυσέλιδων σχεδίων. Όσες φορές κι αν έχουν τεθεί παρόμοια ζητήματα στο ΔΣ εισπράττουμε από το δήμαρχο, «είμαστε ασφαλείς», «ο δήμος είναι πανέτοιμος», “κινδυνολογεί η αντιπολίτευση” και άλλα τέτοια. Το facebook λοιπόν ως το πιο αγαπημένο επικοινωνιακό μέσο του κ. Σταθόπουλου ίσως είναι η μόνη ελπίδα έστω και σήμερα (1/8) να αφυπνίσουμε το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή.”