“Ακροδεξιά και ΣΥΡΙΖΑ” με παράδειγμα το χάσιμο του μετρό από την Αγία Παρασκευή

photo: athensvoice.gr

Ακροδεξιά και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ουμπέρτο Έκο, προ ετών, επιχείρησε να παραθέσει τα χαρακτηριστικά της ακροδεξιάς (κυρίως στη φασιστική εκδοχή της)

Γράφει ο Βαγγέλης Περρής

«Μπορεί να φεσώσαμε τη χώρα, να κάψαμε τους πολίτες της, να τους κοροϊδέψαμε και να τους πνίξαμε, όμως πρέπει να δώσουμε στο ΣυΡιζΑ άλλη μία ευκαιρία γιατί έτσι μόνο θα συντριβεί η ακροδεξιά».

Με αυτό το επιχείρημα οι κυβερνητικοί ή παρακυβερνητικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιχειρούν να αντιστρέψουν το πολιτικό κλίμα. Απ’ ό,τι φαίνεται, θεωρούν ότι η ακροδεξιά και ο ΣυΡιζΑ αποτελούν δύο διαφορετικούς αντιμαχόμενους πόλους αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το αποδείξει. Προς βοήθεια έρχεται ο Ουμπέρτο Έκο! Προ ετών επιχείρησε να παραθέσει τα χαρακτηριστικά της ακροδεξιάς (κυρίως στην φασιστική εκδοχή της) και δεν μας μένει παρά να τα συγκρίνουμε με τις πρακτικές του ΣυΡιζΑ. Φυσικά είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες. (Μπορεί και όχι)

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ. «Η απόρριψη του σύγχρονου κόσμου μεταμφιέζεται σε αντίσταση κατά του καπιταλιστικού συστήματος», πιστεύει ο Έκο ο οποίος λες και φωτογραφίζει τα καθ’ ημάς. Την εποχή που ο ΣυΡιζΑ βρισκόταν στις πλατείες, πρωτοστατούσε σε όλους τους προοδευτικούς αγώνες κατά του καπιταλισμού. Τα (λιγοστά τότε) στελέχη του πολέμησαν το τέρας που ονομάζεται μετρό και μαζί με τους συνοδοιπόρους τους στη μαχόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση πέτυχαν να το απομακρύνουν από την Αγία Παρασκευή, κατήγγειλαν ότι η πεζοδρόμηση στην Ερμού θα γκετοποίησει την περιοχή, ενώ διακρίθηκαν και στη μάχη κατά του wi-fi.

«Αν δείτε ανέργους και συνταξιούχους να πανηγυρίζουν, υπάρχει λόγος. Θα έχουν δωρεάν wi-fi»,  έγραψε σκωπτικά ο πάντα ευφυής και καίριος Παπαδημούλης. Όμως τις πιο συνταρακτικές μάχες τις έδωσε ο ΣυΡιζΑ κατά της Google! Όταν το σκίτσο ενός Έλληνα μαθητή που απεικόνιζε τον ήλιο, ένα καραβάκι και την ελληνική σημαία έγινε για μία ημέρα σήμα στην παγκόσμια μηχανή αναζήτησης, ο ΣυΡιζΑ, διά του Αμανατίδη, ζήτησε «να τερματιστεί η παράδοση των δημόσιων σχολείων της Ελλάδας στις δυνάμεις της αγοράς». Γενικά το προοδευτικό αυτό κόμμα κρατάει πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Google. Μάλιστα το γνωστό για τη συνέπειά του LEFT φιλοξένησε άρθρο στο οποίο την κατήγγειλε διότι «δημοσιεύει αντικυβερνητικά άρθρα και φιλοξενεί αντικυβερνητικά sites και έτσι μεταβάλεται σε ηχώ των αντί ΣυΡιζΑ απόψεων».

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ. «Για αυτούς οι άνθρωποι της σκέψης και της κουλτούρας είναι ύποπτοι», διευκρινίζει ο Έκο και μεταφερόμαστε στο συνέδριο του ΣυΡιζΑ. Οι αντιακροδεξιοί σύνεδροι καλούνται να απαντήσουν σε φυλλάδιο που τους ρωτά «αν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε ακτιβιστικές δράσεις» (οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ… καταλήψεις σε γραφεία πολιτικών κομμάτων ή τραπεζών). Νωρίτερα, τα στελέχη της παράταξης απένειμαν τα εύσημα στη δράση των ομάδων που ξυλοκοπούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, διότι «έτσι γίνονται οι αγώνες», μάλιστα ο Κατρούγκαλος δεν δίστασε να παροτρύνει σε ανάλογες δράσεις και από τηλεοράσεως. Τον ακολούθησε ο κυβερνητικός σύντροφός του που, παρουσία κάμερας, ζητούσε να «λιντσάρετε τον Πάχτα». Πάμε τώρα στους «υπόπτους ανθρώπους της κουλτούρας». Όνομα: Γεώργιος. Επώνυμο: Λούκος. Ιδιότητα: Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών. Το σύστημα του ΣυΡιζΑ τον πολέμησε με λύσσα. Οσοι τον υπερασπίστηκαν (και ήταν πολλοί) χαρακτηριστηκαν πληρωμένοι, ενώ σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που υπογράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο συντάκτης ήταν σίγουρος ότι «και μόνο που ο Λούκος δούλευε χωρίς μισθό, δημιουργεί υποψίες»!

Ο ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. «Άμεσο αποτέλεσμα το αντριλίκι, ο τσαμπουκάς», συμπληρώνει ο Έκο. Προφανώς δεν γνώριζε ότι στο αντίπαλο στρατόπεδο υπάρχει ο Πολάκης. Ο αντιακροδεξιός υπουργός Υγειας τσαντίστηκε με αυτούς που του υπέδειξαν ότι το HIV δεν λέγεται ΧΙΒ και απείλησε ότι θα τους χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη! Ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας στην οποία δεν χρειάζεται να επεκταθούμε, για ανθρωπιστικούς λόγους…

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ. Όταν ο ΣυΡιζΑ και η Χρυσή Αυγή οδηγούσαν τη χώρα σε εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μάθαμε ότι κάποιοι πλούσιοι συνωμοτούσαν κατά της Δημοκρατίας και προσέφεραν χοντρό πακέτο στον Χαϊκάλη προκειμένου να αλλαξοπιστήσει. Φυσικά τα μνημόνια έγιναν γιατί το επέβαλε η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, όσοι αμφεβαλλαν για τη διαπραγματευτική ικανότητα των ΣυΡιζΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετούσαν τους ξένους και έπαιζαν «ένα παιχνίδι αδίστακτων» (ο χαρακτηρισμός αφορούσε στον Κουβέλη), πίσω από τις διαδηλώσεις για τη Μακεδονία βρίσκονται οι παλιορώσοι που μέχρι πρόσφατα ήταν φίλοι μας και για χάρη τους κάναμε μούτρα στην Ευρωπαΐκή Ένωση και αυτοι θα μας το ανταπέδιδαν χαρίζοντάς μας καμιά δεκαριά δισεκατομμύρια.

Φυσικά συνωμοσία υπάρχει και πίσω από τη φωτιά στο Μάτι. Ο Τσίπρας επικαλέστηκε μία φαντοματική «ασύμμετρη απειλή», οι επιτελείς του έδειξαν τις ύποπτες παράλληλες εστίες φωτιάς που είχαν σχεδιάσει εντελώς στα κουτουρού πάνω σε έναν χάρτη της Google (αχά) και η σοβαρή αντιμετώπιση της συμφοράς ολοκληρώθηκε με το κυβερνητικό στέλεχος Μαϊστράλη, ο οποίος επικαλέστηκε την επιστημονική πηγή που ονομάζεται YouTube για να συνδυάσει τις πυρκαγιές και τις νεροποντές με τη «θεωρία της επίθεσης με κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα».

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ. «Οι εχθροί πρέπει να ηττηθούν, θα πρέπει να υπάρξει μία τελική μάχη. Η τελική μαχη θα είναι σκληρή, αλλά θα αποτελέσει την αρχή να χρυσής εποχής», υποστήριζε το 1998 ο Ουμπέρτο Έκο. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Τσίπρας πάει στην Ιθάκη και επαναλαμβάνει το σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς». «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους», δεσμεύεται και καλεί το λαό σε «νέες μάχες που είναι τώρα μπροστά μας ώστε να ξεκινήσει με όραμα και αποφασιστικότητα η νέα εποχή της πατρίδας μας». Το μόνο που χρειάζεται είναι να εξαφανιστούν αυτοί και να μείνουμε εμείς.

ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο Τσίπρας γύρισε μετά τη διαπραγμάτευση και στις αποσκευές του δεν είχε τίποτε από όσα διεκδικούσε. Όμως του επιφυλάχτηκε θριαμβευτική υποδοχή γιατί είχε πετύχει κάτι που κανείς άλλος άνθρωπος δεν θα κατόρθωνε. Συζητούσε με τους άλλους αρχηγούς για 17 ολόκληρες ώρες! Βέβαια αν οι 17 ώρες ξαγρύπνιας κατατάσσουν έναν πολιτικό στους ήρωες, την ίδια δόξα διεκδικούν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, αλλά στις δικές τους χώρες θεωρούν ότι αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους και δύσκολα κάποιος θα διανοηθεί να θαυμάσει το ωράριό τους. Σε εμάς ακόμη και σήμερα ο Θανάσης Καρτερός ανατριχιάζει από την επίδοση και τραβάει το αυτί του Μελανσόν γιατί «δεν θα γίνει ποτέ Τσίπρας να διαπραγματεύεται για 17 ώρες», αν και ό,τι και να γράψει ποτέ η πένα του δεν θα στάζει το μέλι του Στέλιου Πάπα. «Η ανατολή που ροδίζει της γλυκιάς πατρίδας τις πικρές ανάσες, του λαού μας καημούς και ελπίδες θερμαίνει. Το ταξίδι μακρύ. Το φορτίο βαρύ κι εσείς Δρακογενιάς βλαστοί, τιμονιέρηδες …» Έγραψε για να τιμήσει τα γενέθλια του Τσίπρα. Τις επόμενες μέρες, οι οπαδοί του ΣυΡιζΑ συγκλονίστηκαν γιατί έμαθαν ότι στις φτωχογειτονιές της Νάπολης ζωγράφισαν πάνω σε τοίχους τον έλληνα πρωθυπουργό και προσεύχονταν για να τους σώσει. Αναφέρονταν σε μια τοιχογραφία του Σαν Τζενάρο του προστάτη της Νάπολης, βοήθειά μας.

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ. Τσαντισμένος με τους «εφοπλισταδες» ήταν ο Τσίπρας, όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Αντιλαμβανόμενος ότι οι ψηφοφόροι του ζητάνε τη κεφαλή τους επι πίνακι, αναρωτήθηκε αν «η χώρα έχει ανάγκη το εφοπλιστικό κεφάλαιο τη στιγμή που οι επενδύσεις συνοδεύονται από 58 φοροαπαλλαγές». Κι αν σηκωθούν να φύγουν; «Δε μας φοβίζουν οι απειλές τους», έκλεισε την ομιλία του για να ακολουθήσουν και άλλες μάχες με ταξικό πρόσημο. «Όποιος βάλει προσχήματα για τη λίστα Λαγκάρντ θα έχει να κάνει με μένα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, γιατί ήξερε ότι μόνο από τους συγκεκριμένους πλουτοκράτες θα εισπραχθεί ένα ποσό το οποίο αν συνδυαστεί με τη «λίστα Νικολούδη, τη λίστα Λιχτενστάιν και τις άλλες λίστες, τους πετρελαιάδες και τα σκάφη αναψυχής το ποσό που θα εισπράξει το κράτος θα υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια», σύμφωνα με τους μετριοπαθείς υπολογισμούς του βουλευτή Μιχελογιαννάκη. Επειδή όμως υπάρχει και η κρυφή πλουτοκρατία, ακρίβηναν τα καύσιμα ώστε επιτέλους να πληρώσουν όσοι πάνε στις δουλειές τους με  Rolls Royce, χτυπήθηκαν σαν χταπόδια oι περιπτεράδες που έκαναν περιουσίες σε βάρος του λαού, ενώ κλήθηκαν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που είχαν καταχραστεί οι βολεμένοι οι οποίοι δούλευαν με μπλοκάκια.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Επειδή αυτοί οι εξ ορισμού καλύτεροι πρέπει να στελεχώσουν το κράτος και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν έναν κρατικό μισθό, κατά τη τριετία 2015-2018 προσελήφθησαν στο Δημόσιο 20.000 μόνιμοι υπάλληλοι και 15.000 συμβασιούχοι. Το κόστος ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια, το οποίο πληρώνουν οι κακοί πολίτες που δεν είναι μέλη του κόμματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Για τους αντιακροδεξιούς θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Παρόλα αυτά, κατα τις ημέρες της αντιπολίτευσης ο Τσίπρας ήταν σίγουρος ότι «κάποιοι έλληνες, δεν είναι τόσο έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν”». Στην ίδια γραμμή όλα τα στελέχη του, με τη Βουλη των Ελλήνων να φιλοξενεί μέσα σε μία μόλις ημέρα τις εξής απόψεις: «Σαμαράς, Βενιζέλος, Καψής, επιβίωσαν του κατοχικού δωσιλογισμού», φωνάζει ένας αντιακροδεξιός βουλευτής. «Όλοι οι υπουργοί πρέπει να λογοδοτήσουν μπροστά στον λαό και την εγκληματική πολιτική τους», συμπληρώνει ένας συνάδελφός του. «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν είχε υπογράψει τέτοια κείμενα πριν την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς», χτυπιέται ένας τρίτος και ο κοινοβουλευτικός διάλογος ολοκληρώνεται με μια κραυγή της που ακούγεται από το αριστερό άκρο της αίθουσας: «Θα σας κρεμάσουμε όλους»!

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥΣ. Όποιος τολμά να έχει διαφορετική προσέγγιση στη σωτηρία της πατρίδας, πρέπει να εκδιωχτεί γιατί αυτή τη δουλειά την ξέρουν μόνο οι ελέω θεού ηγέτες. «Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί», είπε ο Τσίπρας στην Ιθάκη και ήταν θυμωμένος, όπως όλες τις φορές που αναφέρεται στον πάρεισακτο Παπαδήμο. Η Ιδεολογική προσέγγιση «μεγαλύτερος εχθρός μας είναι οι εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες», η οποία προέρχεται από τον ίδιο τον ηγέτη του ΣυΡιζΑ, αποδεικνύει ότι ο κύκλος των παρείσακτων μπορεί να ξεχειλώσει τόσο πολύ που στο τέλος θα τους χωρέσει όλους.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ Ή ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Όταν έφτασαν τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, ένα κόμμα ζήτησε από τους αποδέκτες να το ψηφίσουν «για να μηδενίσει το χαράτσι». Με την ίδια ευκολία θα έμεναν απλήρωτοι οι ληστρικοί λογαριασμοί ρεύματος, τα αντιλαϊκά διόδια, όλα τα μνημονιακά εμπόδια που είχαν ορθώσει «οι πουλημένοι στην τρόικα για να προκαλέσουν δυστυχία στο λαό». Το ίδιο κόμμα επιδίωξε να μετατρέψει σε ψήφο τους θανάτους από μαγκάλια, τις «10.000 αυτοκτονίες», τις «80.000 αμβλώσεις» και άλλα. Το κόμμα αυτό ήταν ο ΣυΡιζΑ.

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ. «Το συνδυάζουν συνειδητά με απλουστευμένη σύνταξη, επιδιώκοντας έτσι να περιορίσουν τα μέσα για σύνθετο και κριτικό συλλογισμό». Αυτά είναι τα λόγια του Έκο που σε μία πρόταση χρησιμοποίησε τις μισές περίπου από τις λέξεις οι οποίες ανήκουν στο λεκτικό οπλοστάσιο του Τσίπρα. Προχωράμε σε ένα πείραμα: Σημειώστε κάπου τα στάνταρ τον πρωθυπουργικών εκφράσεων. Δεν είναι πολλά: «Ορίζουμε τις τύχες μας», «σκοτεινά κέντρα», «ανθρωπιστική κρίση», «ελπίδα», «κοινωνία», «καταστροφική λιτότητα», «φιλελεύθερη λαίλαπα», «διαπλοκή», «στα βράχια», «συμπληγάδες», «δίνουμε μάχη», «ατενίζουμε το μέλλον», «αστείρευτες δυνάμεις του λαού», «διαπραγμάτευση», «αδιαπραγμάτευτη». Αν τα ανακατέψετε και τοποθετήσετε ανάμεσ ά τους μερικά ρήματα, προκύπτουν όλες οι δημόσιες παρεμβάσεις του Τσίπρα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. «Ο “λαός” είναι ένα θεατρικό εφεύρημα. Η αντίδραση μιας επιλεγμένης ομάδας πολιτών στους δρόμους, στη διαδικτυακή και τηλεοπτική ζούγκλα παρουσιάζεται σαν τη φωνή του λαού», εξηγεί ο Έκο. Παραδείγματα: Ο Πεταλωτής δέχεται επίθεση και καταγγέλλει ότι ανάμεσα στους δράστες διέκρινε τα στελέχη του ΣυΡιζΑ Αργυρούπολης. Ο ΣυΡιζΑ τον αποστομώνει λέγοντας του ότι «δημιουργεί κλίμα δυσφημησης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων του λαού». Λαός ειναι οι τραμπούκοι. Οι Κωσταντόπουλος – Μαξούρας δέχονται καδρόνια στο κεφάλι και καταλήγουν στο νοσοκομείο. Διαμαρτυρονται και ο ΣυΡιζΑ τους υπενθυμιζει ότι «είναι η πολιτική τους που υποκινεί τη λαϊκή διαμαρτυρία». Λαός ειναι οι ροπαλοφόροι. Έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λιθοβολούνται σε ταβέρνα στα Καλύβια. Ο ΣυΡιζΑ χαιρετάει «τον λαό της περιοχής που διαμαρτύρεται και παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο του». Λαός είναι όσοι πετούν κοτρώνες. Ο Χατζηδάκης ματώνει από χτυπήματα στο κεφάλι. Ο ΣυΡιζΑ αναρωτιέται «ποιον φοβάστε; Τη νεολαία, τον εαυτό σας ή το λαό;» Λαός ειναι οι υποψήφιοι δολοφόνοι. Το γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη γίνεται στάχτη. Η Θεανώ Φωτίου εξηγεί ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό». Λαός είναι οι μπουρλοτιέρηδες… Βέβαια, όταν ο ΣυΡιζΑ έγινε κυβέρνηση ο Κοντονής τοποθετήσε «αυτούς που με τραμπούκικο τροπο εκφράζουν την αντίθεσή τους», στην κατηγορία των «χιτλερικών και των φασιστών»! Αιφνιδίως ο λαός εξαφανίστηκε και το θεατρικό έργο άλλαξε διανομή.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣυΡιζΑ και η ακροδεξιά ακολουθούν δύο εντελώς διαφορετικές πολιτικές γραμμές.

Υ.Γ. ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ: «Μα ποιος μιλάει αυτός που ο πατέρας/ ξάδερφος/ φίλος/ συμπατριώτης /συνάδελφος/ εργοδότης είναι βουτηγμένος στη διαπλοκή;» Οι αντιακροδεξιοί κάτι τέτοια τα αποφεύγουν και η επιβεβαίωση έρχεται με τα σχόλια που συνοδεύουν αυτό και τα άλλα άρθρα της Athens Voice.

Πηγή: athensvoice.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πολιτική ατολμία του κ. Σταθόπουλου συντέλεσε στο χάσιμο του ΜΕΤΡΟ (πρακτικά ΔΣ 28/2/2000)