Ρωτήσαμε τον Γιώργο Οικονόμου για την παραβατικότητα στην Αγία Παρασκευή. Διαβάστε τι μας απάντησε

Τη Δευτέρα το βράδυ (10/9/2018) έξω από το δημοτικό κοιμητήριο έγινε μια στυγνή, εν ψυχρώ δολοφονία. Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι καταγγελίες για την παραβατική κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του Αη Γιάννη. Δεδομένων των γεγονότων αυτών και με αφορμή την επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”, κ. Γιώργου Οικονόμου, στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, θελήσαμε να ανιχνεύσουμε τις θέσεις του πάνω στο θέμα της παραβατικότητας στην Αγία Παρασκευή. Έτσι του θέσαμε μερικά καίρια ερωτήματα και οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν σαφείς και ξεκάθαρες.

 

 

—- Κε Οικονόμου επί σειρά ετών κατοικείτε με την οικογένειά σας στην Αγία Παρασκευή,  σε γενικές γραμμές τη θεωρείτε ασφαλή πόλη;

Γ. Οικονόμου: Η Αγία Παρασκευή ήταν μία ασφαλής πόλη όπως την ξέραμε πολλά χρόνια πριν. Προοδευτικά όμως είχαμε αύξηση της παραβατικότητας και ιδιαίτερα των κλοπών και της διακίνησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα σήμερα, όπως έχω ξαναπεί, να υπάρχει μια κατάσταση διογκούμενης ανομίας στη πόλη μας.

—- Προχθές έγινε μια στυγνή δολοφονία έξω από το κοιμητήριο της πόλης, η αστυνομία μιλάει για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. Πως εκτιμάτε το συμβάν; Μπορούμε να μιλήσουμε για «αυξημένη εγκληματικότητα» στα διοικητικά όρια της Αγίας Παρασκευής;

Γ. Οικονόμου:  Δεν γνωρίζω τίποτε περισσότερο από ότι ακούσαμε και διαβάσαμε στο αστυνομικό ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφική κάλυψη του συμβάντος. Δεν είμαι αρμόδιος να κάνω εκτίμηση του συμβάντος αλλά μπορώ να παρατηρήσω ότι με τόση ανομία και παραβατικότητα είναι πολύ πιθανό να μας ακουμπάει πλέον και η βαριά εγκληματικότητα.

—- Πρόσφατα επισκεφτήκατε το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης. Για ποιο λόγο;

Γ. Οικονόμου:  Οι λόγοι φαίνονται αναλυτικά στην ανακοίνωσή μας και είναι η ασφάλεια των δημοτών και τα θέματα της αυξημένης παραβατικότητας και ιδιαίτερα της διακίνησης ναρκωτικών που απειλούν τη κοινωνία και τη νεολαία μας. Από την καθημερινή επαφή με τους δημότες και τις σοβαρότατες καταγγελίες τους είναι προφανές ότι για το τεράστιο αυτό θέμα δεν γίνεται τίποτε και πρέπει άμεσα κάποιος να ταρακουνήσει τους αρμόδιους που δηλώνουν αναρμόδιοι! Και να ξέρετε δεν θα αρκεστώ σε μια επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα. Έχω δρομολογήσει και άλλες ενέργειες για τις οποίες οι δημότες θα ενημερωθούν σύντομα.

—- Τι αποκομίσατε από αυτή την επίσκεψη;

Γ. Οικονόμου:  Αποκόμισα ότι υπάρχει στα αρμόδια αστυνομικά όργανα καλή διάθεση αλλά η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας δεν αφήνει περιθώριο για τίποτε περισσότερο. Επιπλέον διαπίστωσα ότι η διοίκηση του Δήμου δεν έχει καμμία διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα και δηλώνει αναρμόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάσταση ανομίας που επικρατεί στο ακίνητο της οδού Ειρήνης 55. Ενώ κινδυνεύουν καθημερινά νέα παιδιά, απειλούνται και ταλαιπωρούνται οι περίοικοι, ο Δήμος αδιαφορεί και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι ανέχεται την ανομία. Χθες επισκέφθηκα την περιοχή και άκουσα τα δικαιολογημένα έως και οργισμένα παράπονα των κατοίκων. Αυτά που είδαμε και ακούσαμε είναι απερίγραπτα.

 —- Κε Πτέραρχε, ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για τον Δημαρχιακό θώκο της πόλης. Εφόσον εκλεγείτε, είστε προετοιμασμένος να αντιμετωπίσετε την όποια παραβατικότητα στον Δήμο, είτε με αυτό εννοούμε όσα καταγγέλλονται για την πλατεία του Αη Γιάννη, είτε για οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης;

Γ. Οικονόμου:  Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας, η ασφάλεια των δημοτών και η προστασία των παιδιών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή». Να είναι βέβαιοι οι δημότες ότι η κατάσταση στη πλατεία του Αη Γιάννη θα αλλάξει ριζικά και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθεί σε άλλες περιοχές της πόλης μας. Θα προστατευθούν τα σχολεία και η νεολαία μας. Δεν θα υπάρχει καμμία ανοχή στην ανομία.