ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 23 τα ακίνητα της Αγίας Παρασκευής «δώρο» στο Υπερταμείο!!!

Φωτογραφία: politestouvirona.blogspot.com

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας σχετικά με την εκχώρηση ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων στο Υπερταμείο και αναφορικά με το τι συμβαίνει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε λίγο περισσότερο.

Το πράγμα είναι απλούν, αρκεί να ερευνήσουμε τι εστί και πως δημιουργείται ο ΚΑΕΚ.

Κάθε ακίνητο έχει αποτυπωθεί με ένα μοναδικό αριθμό τον λεγόμενο Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (KAEK) που είναι ο αποκλειστικός για κάθε γεωτεμάχιο κωδικός αριθμός, η ταυτότητα του ακινήτου. Καμία συναλλαγή δεν μπορεί να γίνει με το κτηματολογικό γραφείο αν δε γνωρίζουμε τον ΚΑΕΚ του ακινήτου.

 

Τι είναι ο ΚΑΕΚ

Ο Κ.Α.Ε.Κ. είναι ένας δωδεκαψήφιος αριθμός που προσδιορίζει μοναδικά οποιοδήποτε γεωτεμάχιο στον Ελληνικό χώρο.

  • Τα δύο πρώτα ψηφία του κωδικού προσδιορίζουν τον Νομό στον οποίο βρίσκεται το γεωτεμάχιο π.χ. ο κωδικός 05 είναι ο Νομός Αττικής , ο Κωδικός 19 είναι ο Νομός Θεσσαλονίκης ). Η διοικητική ονομασία αφορά τους ΟΤΑ όπως ήταν με το σύστημα διοικητικής διαίρεσης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, όχι όπως είναι σήμερα με το σύστημα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
  • Τα τρία επόμενα ψηφία προσδιορίζουν τον Δήμο ή την Κοινότητα εντός του νομού αναφοράς. Η διοικητική ονομασία αφορά τους ΟΤΑ όπως ήταν με το σύστημα διοικητικής διαίρεσης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
  • τα δύο επόμενα προσδιορίζουν τον «κτηματολογικό τομέα»[1]
  • τα δύο επόμενα προσδιορίζουν την «κτηματολογική ενότητα»[2] (η οποία, για αστικές περιοχές προσδιορίζεται με το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ για αγροτικές περιοχές προσδιορίζεται με μία ομάδα γειτονικών γεωτεμαχίων τα οποία κατά προτίμηση περιβάλλονται από φυσικά όρια)
  • Τα τελευταία τρία ψηφία αποτελούν τον αύξοντα αριθμό του γεωτεμαχίου εντός της ενότητας.

 

Έτσι λοιπόν εφόσον 05=νομός Αττικής και 002=Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακαλύπτουμε 23 συνολικά ακίνητα του Δήμου μας στη λίστα του ΦΕΚ!!!

Αναμένουμε επομένως τον ΣΥΡΙΖΑίο Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο να διευκρινίσει ποια είναι αυτά τα ακίνητα και αν σκοπεύει να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Υ.Γ. Μου γεννάται η απορία κατόπιν τούτων, ποια ακίνητη περιουσία του Δήμου θα αξιοποιήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Κονταξής!