ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε αναβρασμό τα αθλητικά σωματεία της πόλης – Προχώρησαν σε έντονη Διαμαρτυρία – Καταγγελία προς το Δήμαρχο

ΠΡΟΣ: τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο , Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Κ. Δήμαρχε,

Ομόφωνα όλοι οι υπογράφοντες μαζικοί Αθλητικοί Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την πρόσφατη (14/09/18) Απόφαση  του  ΔΣ  του  ΠΑΟΔΑΠ  να  παραχωρήσει   ώρες  από  το  κλειστό γυμναστήριο της  Νότου  στην  ΕΠΟ  για  προπόνηση  εθνικών  ομάδων  της  και σας  καλούμε  να προβείτε σε άμεσες ενέργειες ,  ώστε να καταργηθεί αυτή η απόφαση,  η οποία στρέφεται ευθέως κατά της αθλούμενης νεολαίας της Αγίας Παρασκευής, πριν τα πράγματα προχωρήσουν σε άλλες μη αναστρέψιμες ενέργειες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη εκτός ημερησίας διατάξεως , μετά από πρόταση του προέδρου  του  ΠΑΟΔΑΠ  κ.  Παπαμιχαήλ, χωρίς  να  έχει  υποβληθεί  στο  ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ προς έγκριση το συνολικό πρόγραμμα  ωρών χρήσης ουδενός αθλητικού χώρου της πόλης!

Αυτή η ενέργεια του προέδρου του  ΠΑΟΔΑΠ  αποτελεί περιφρόνηση των αναγκών της αθλούμενης νεολαίας της πόλης, αφού παραχωρεί αθλητικούς χώρους σε άσχετους με την πόλη αθλητικούς φορείς, χωρίς καν να διαπιστωθεί εάν περισσεύουν ώρες για να διατεθούν! Είναι δε επακόλουθο σειράς άλλων ενεργειών , οι οποίες  μόνο  σαν  εχθρικές  απέναντι στους αθλητικούς συλλόγους  μπορούν να χαρακτηριστούν,  όπως είναι η επιβολή αντιτίμου για την χρήση των χώρων, αντίτιμο που θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τις πλάτες των αθλούμενων δημοτών, αφού ως  λειτουργική  δαπάνη  απαγορεύεται  εκ  του  νόμου  να  καλυφθεί  από  την ετήσια δημοτική επιχορήγηση.

Κ. Δήμαρχε,

Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία είναι μια συλλογικότητα της πόλης που εκφράζει και εκπροσωπεί το πιο δυναμικό κομμάτι της νέας γενιάς, την αθλούμενη νεολαία.

Διεκδικούμε  λοιπόν το δικαίωμα στην άθληση της νέας γενιάς , η  οποία αποτελεί εξ’ ορισμού τον βασικό νόμιμο χρήστη των αθλητικών χώρων.

Εμείς βεβαίως δεν ισχυριζόμαστε ότι η αθλούμενη νεολαία της Αγίας Παρασκευής έχει  το  αποκλειστικό  δικαίωμα  της  χρήσης  των  γυμναστηρίων, αλλά ασφαλώς έχει την κοινωνική προτεραιότητα της χρήσης .

Πρώτα τα παιδιά και  μετά  όλοι  οι  άλλοι, πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί «οι άλλοι»  ούτε δημότες  είναι , ούτε  καν κάτοικοι  της  Αγίας Παρασκευής!

Δυστυχώς όμως, με ευθύνη των δημοτικών αρχών της τελευταίας εικοσαετίας, στην Αγία Παρασκευή οι αθλητικοί χώροι  είναι  είδος σε πλήρη ανεπάρκεια.

Στην πόλη μας υπάρχουν 6.500 παιδιά, από το δημοτικό μέχρι και το Λύκειο, ενώ οι υπάρχουσες υποδομές μπορούν να εξυπηρετήσουν το πολύ 800.

Για αυτό τα σωματεία του μπάσκετ , του βόλεϊ και του ποδοσφαίρου σάλας ζητάμε εδώ και χρόνια νέο κλειστό προπονητήριο.

Γι’ αυτό η ΣΑΝΤΑ ζητάει νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο (γνωρίζεις Δήμαρχε ότι οι υποδομές  της  ΣΑΝΤΑ  δίνουν  και  τους  130  εντός  έδρας  αγώνες  τους  σε  ξένα γήπεδα;).

Για αυτό επίσης  ο  Όμιλος  Αντισφαίρισης  ζητάει νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, γιατί  στην μοναδική που  του  έχετε παραχωρήσει , ούτε αγώνες  μπορούν  να διεξαχθούν  για  τους  αθλητές  της πόλης  μας , απέχει  δε  πολύ  από   το   να   καλύψει την μεγάλη ζήτηση για το άθλημα από τους δημότες και κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.

Το γεγονός ότι ορισμένα  από  τα  μέλη  του  ΔΣ  είναι  γνωστό  ότι   έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, δεν αναιρεί την διαπίστωσή μας ότι ο πρόεδρος και το  ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ ως συλλογικό όργανο δεν έχουν ασχοληθεί με αυτά τα κατεπείγοντα προβλήματα του  αθλητισμού  της  πόλης,  μέσα     από   ένα οραματικό  σχέδιο  που  θα ωθεί  τα πράγματα   προς   τα   εμπρός,  με  βασικό στόχο  το  νέο  προπονητήριο .

Αντ’ αυτού, τα μόνα ζητήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού με τα οποία απασχολείται το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κάθε Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, είναι , με βασικό εισηγητή τον πρόεδρό του, το πώς θα αφαιρεθούν πόροι από τους «πλούσιους» αθλητικούς συλλόγους – δηλαδή από τους γονείς – και με ποιο τρόπο θα … μειωθούν οι ώρες άθλησης των παιδιών μας που αθλούνται στοιβαγμένα στα δύο κλειστά γυμναστήρια, για να δοθούν σε  όποιον εξωδημοτικό φορέα τις ζητήσει, με τον σκοπό την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, όπως γνωρίζουν  καλά  όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ!

Τελικά, κ. Δήμαρχε, πως εννοείτε  την πολιτική  ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά  και  την  αναγκαία  άθληση  όλων των  πολιτών,  χωρίς να προωθείτε την δημιουργία νέων απαραίτητων υποδομών, όπως ορθά υποστηρίζατε (παρ. 9) στο προεκλογικό σας πρόγραμμα;

Αν  οι  επιλογές  σας  είναι  από  την  μία να περικόπτετε  ώρες  άθλησης  από  τα παιδιά  μας για  να τις  δίνετε  σε  κάποιους άσχετους  με  την  Αγία  Παρασκευή  και  από  την  άλλη  να επιβάλλετε αντίτιμο χρήσης στους γονείς των αθλητών μας, τότε εργάζεστε ενάντια στον αθλητισμό των παιδιών μας…

Αλλά η τελευταία ενέργεια του κ. Παπαμιχαήλ αποδεικνύει και κάτι άλλο εξ ίσου σοβαρό. Ότι  δεν  αντιλαμβάνεται     τον  ρόλο  του  ως  διαχειριστή   των  γηπέδων ,   τον οποίο πρέπει να  ασκεί για το συμφέρον των κατοίκων της πόλης , αλλά ως

«ιδιοκτήτη» – όπως  ο  ίδιος  διακηρύσσει –   τους    οποίους  εκείνος   διαθέτει   σε όποιον κρίνει κατά το δοκούν.

Κ. Δήμαρχε,

Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα πολιτικής του Δήμου μας. Η τελευταία απόφαση του προέδρου και του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Θα σταθούμε ενάντιά της με ότι  αυτό συνεπάγεται.

 

Αγία Παρασκευή 23/09/2018

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ