Την εκμίσθωση του ακινήτου διάρκειας 25 χρόνων αποφάσισε το Δ.Σ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής αποφάσισε ομόφωνα στις 4/10 την αξιοποίηση του ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου μας επί της οδού Ερμού 76 (Γιαβάσειο κληροδότημα), στην περιοχή Μοναστηράκι του Δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για ένα ελεύθερο διαμπερές οικόπεδο επιφάνειας 372,90μ2 και συντελεστή δόμησης 3, που έχει προσόψεις επί της οδού Ερμού και επί αδιεξόδου της οδού Αγ. Ειρήνης και οι δύο όψεις έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέες με το ΠΔ 19/1985.
Σύμφωνα με την απόφαση ο Δήμος Αγ. Παρασκευής θα προχωρήσει στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για εκμίσθωση του ακινήτου μέγιστης διάρκειας 25 χρόνων με υποχρέωση πλήρους ανακατασκευής του από τον μισθωτή και παράδοση του στο Δήμο με τη λήξη της μίσθωσης. Η σύνταξη της διακήρυξης του διαγωνισμού, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί με την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η διακήρυξη θα πάρει την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα με ανάρτηση στο διαδίκτυο, δημοσίευση στις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας κλπ
Η χθεσινή απόφαση αποτελεί την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 με τη δημοσίευση μη δεσμευτικής για το Δήμο πρόσκλησης εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις της αγοράς. Στις αρχές του 2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε Διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί για τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμετάλλευσης του ακινήτου. Παράλληλα ζητήθηκε από πιστοποιημένο εκτιμητή που περιλαμβάνεται στις καταστάσεις εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών η σύνταξη έκθεσης τόσο για την αγοραία όσο και για την μισθωτική αξία του ακινήτου.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εκφράζει την ικανοποίηση της Δημοτικής αρχής για την ομόφωνη απόφαση που ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσουν άμεσα οι επόμενες διαδικασίες και να μην χαθεί άλλος χρόνος για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του ακινήτου προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.