Προς τί η «έκπληξη» των αρμοδίων;..της Φανής Παναγιωτοπούλου

Το θέμα της δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της α΄ φάσης εγγραφών και επανεγγραφών. Ήταν κάτι επίσημα γνωστό από της στιγμή που ψηφίστηκαν οι δυναμικότητες στις 30 Ιουλίου του 2018, αλλά ακόμη και πολύ πριν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος  ,στις 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Με βάση τις επιταγές του Π.Δ. , η μείωση της δυναμικότητας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ήταν έκπληξη για όποιον είχε έστω και μια ελάχιστη εικόνα των χώρων των βρεφονηπιακών σταθμών. Ωστόσο τώρα παρακολουθούμε ξαφνικά την “έκπληξη” των αρμοδίων μπροστά στα αιτήματα των γονέων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να φιλοξενηθούν τα παιδιά που μένουν εκτός, παρότι η αδειοδότηση προβλέπει συγκεκριμένες θέσεις στους υπάρχοντες σταθμούς.  Και από την άλλη βλέπουμε γονείς των οποίων τα παιδιά ήδη φιλοξενούνται, καθώς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων,  να ζητούν να τηρείται αυστηρή αναλογία των παιδιών μέσα στις τάξεις και να μην υπερβαίνουν τα 25 άτομα, ακόμη κι αν η έκθεση μηχανικού δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, η διαφορετική οπτική ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται κάθε φορά αυτός που διαμαρτύρεται. Στη θέση όμως αυτή τους έφερε η δημοτική Αρχή, που ήταν ανέτοιμη.

 

Φανή Παναγιωτοπούλου

Αν. Μέλος Δ.Σ. ΠΑΙΣΔΑΠ, «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»