Σχολικοί Νοσηλευτές : Ένα θέμα ζωής και θανάτου για τα παιδιά μας

Σχολικοί Νοσηλευτές : Ένα θέμα ζωής και θανάτου για τα παιδιά μας

ή αλλιώς

«Η εκλογή της Σόφι»*

 

Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που για πρώτη φορά θέσαμε το θέμα της κάλυψης όλων των παιδιών με τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές και που με πίεση και συνεχείς αγώνες «καταφέραμε» τελικά το αυτονόητο: Tην κάλυψη όλων των εγκεκριμένων αιτήσεων των παιδιών που χρήζουν βοήθειας από Σχολικό Νοσηλευτή.

Φέτος, ενώ αρχικά λάβαμε ανάλογη διαβεβαίωση από το Υπουργείο, οι πιστώσεις (κονδύλια ΕΣΠΑ) για την κάλυψη των αιτήσεων για Σχολικό Νοσηλευτή ΔΕΝ επαρκούν για όλα τα παιδιά. Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής έχει 172 εγκεκριμένα αιτήματα για σχολικούς νοσηλευτές  και οι πιστώσεις επαρκούν μόνο για 140. Γι’ αυτό η αρμόδια επιτροπή θα κληθεί να κάνει τη δική της «εκλογή»:  ποια παιδιά θα καλυφθούν με Σχολικό Νοσηλευτή και ποια όχι. Το Υπουργείο δεν έχει πόρους να καλύψει 32 παιδιά, για τα οποία η ζωή και η υγεία τους θα παίζεται καθημερινά κορώνα- γράμματα

Υπάρχει σημαντικότερη υποχρέωση από τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής ενός ανθρώπου, πόσω μάλλον ενός παιδιού?

Ποιος θα έχει την ευθύνη, εάν ένα παιδί που χρειάζεται νοσηλευτή αλλά μείνει εν γνώσει όλων αβοήθητο, πάθει κρίση, πληγεί η υγεία του ή χάσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή?

Ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να παίζει «στα ζάρια» τη ζωή και την υγεία ενός παιδιού?

Αφού δεν ντρέπεται το Υπουργείο Παιδείας, ντρεπόμαστε όλοι εμείς για λογαριασμό του.

Γι΄αυτό, εμείς οι γονείς,

Απαιτούμε άμεση κάλυψη, τώρα, ΟΛΩΝ των αναγκών σε Σχολικούς Νοσηλευτές σε ΟΛΑ τα παιδιά που έχουν τέτοια ανάγκη, σε όλη τη χώρα

και προειδοποιούμε ότι

  • Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «παίξει» με τη ζωή των παιδιών μας!
  • Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η βαρβαρό τ η τ α
  • Δεν θα επιτρέψουμε νέο «Καιάδα»
  • Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους βασανιστικές επιλογές, που μας θυμίζουν την «Ε κ λ ο γ ή  τ η ς  Σ ό φ ι»…

 

Οκτώβριος 2018

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

 

*Η «εκλογή της Σόφι» είναι δραματική ταινία με θέμα τη ζωή μιας Πολωνέζας μητέρας, επιζήσασας του ολοκαυτώματος. Η εκλογή  που εξανάγκαστηκε να κάνει μπροστά στους γερμανούς ναζί, ήταν ποιο παιδί της θα ζήσει και ποιο θα πάει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Λέγεται ότι η ηθοποιός (ΜέριλΣτριπ) που ερμήνευσε την σκηνή, αρνήθηκε να την ξαναγυρίσει γιατί ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για κάθε μάνα, ακόμα και για ηθοποιό που υποδύεται ρόλο.