Ανευθυνότητα, προχειρότητα και παντελή έλλειψη οργανώσεως … Του Σπύρου Παπασπύρου

Το μήνυμα αυτό έστάλη χθες στον δήμαρχο, στα μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και στην Ένωση Γονέων, για την εκδήλωση “3Χ3” που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο ΠΑΟΔΑΠ.
Αγαπητοί συνάδελφοι, σε συνέχεια της προσκλήσεως για την εκδήλωση αυτή, θέλω να σας γνωρίσω τα εξής, τα οποία αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την ανευθυνότητα, την προχειρότητα, την παντελή έλλειψη οργανώσεως αλλά και την έλλειψη νομιμότητας, που χαρακτηρίζουν τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ:
α. Κατ΄αρχάς, διοργανώθηκε μια εκδήλωση με συνδιοργανωτές, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το γεγονός και  συναίνεσαν εκ των υστέρων να συμμετάσχουν. Να σημειώσω, ότι η εκδήλωση αυτή καταργήθηκε επί εποχής της σημερινής διοικήσεως, όπως και άλλες και επανήλθε προφανέστατα για λόγους δημιουργίας προεκλογικών εντυπώσεων.
β. Πολλά σχολεία, δεν είχαν ιδέα (έως σήμερα το πρωΐ) για την εκδήλωση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο..
γ. Το χειρότερο και πλέον επικίνδυνο όλων: Εστάλησαν στα σχολεία αιτήσεις για συμπλήρωση από ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ μαθητές, χωρίς να  υπάρχει ενημέρωση και συγκατάθεση των γονέων τους. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ζητούνται από ανηλίκους να καταγράψουν προσωπικά δεδομένα τους, να συμμετάσχουν σε μια αθλητική εκδήλωση ΧΩΡΙΣ ιατρική βεβαίωση που να βεβαιώνει ότι είναι υγιή, είναι και παράνομο και επικίνδυνο.
Εκφράζω και μια απορία-ερώτηση: Τα προσωπικά δεδομένα που θα συλλεγούν με τις αιτήσεις, ποιός βεβαιώνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε (ΠΑΟΔΑΠ-Εταιρεία Milko) για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους;
Για το λόγο αυτό, όπως ενημερώθηκα σήμερα, πολλοί Διευθυντές σχολείων αρνήθηκαν να μοιράσουν στα παιδιά τις αιτήσεις και πολύ καλά έκαναν.
Υποθέτω ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (και όχι μόνον) θα έχει αρκετή δουλειά”.
Σπύρος Παπασπύρος
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ