Αποκάλυψη: Πρόσκληση στην Πειραιώς, αλλά και προειδοποίηση Μητσοτάκη στους «γαλάζιους αντάρτες»

«Μασάζ» στους γαλάζιους αντάρτες στους δήμους για να μπει φρένο στις διπλές υποψηφιότητες

Πρόσκληση στους γαλάζιους αντάρτες να προσέλθουν στην Πειραιώς και να συζητήσουν και κυρίως να συγκεραστούν οι διαφορές, ώστε να αποφευχθούν οι δίπλες υποψηφιότητες στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, είναι έτοιμος να απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συγκεκριμένη «γενναία» πολιτική πρωτοβουλία, θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Του Κώστα Πασίση

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να μην κομματικοποιήσει τις δημοτικές εκλογές και να αφήσει τους δημότες να κάνουν ελεύθερα τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους, άνοιξε την «όρεξη» σε πολλούς «γαλάζιους» να βάλουν υποψηφιότητα.

Σημαντικό επίσης ρόλο στις «αντάρτικες» προθέσεις, παίζει και το μεγάλο ρεύμα νίκης που έχει αναπτύξει η Νέα Δημοκρατία, η οποία πλέον διεκδικεί με πολλές πιθανότητες και αξιώσεις την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

Η εκτίμηση που επικρατεί στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος να καρποφορήσει η πρωτοβουλία Μητσοτάκη και να βρεθεί η «χρυσή» φόρμουλα συνεργασίας.

Και όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, στόχος της συγκέντρωσης στα γραφεία του κόμματος είναι να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν και στο δεύτερο γύρο να υπάρξει συσπείρωση των νεοδημοκρατικών δυνάμεων.

Για τη Ν.Δ η διαχείριση του προβλήματος των διπλών υποψηφιοτήτων καθίσταται θέμα προτεραιότητας καθώς τα μηνύματα θέτουν την Νέα Δημοκρατία σε κατάσταση συναγερμού.

Επί παραδείγματι στους δυο μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη ) ηχούν οι «σειρήνες». στη Συμπρωτεύουσα ο Γιώργος Ορφανός ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητα του.

Ομιχλώδες είναι και το τοπίο στην Αθήνα, όπου η Πειραιώς στηρίζει την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη. Την ίδια στιγμή, όμως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει εκφράσει την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος, αν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, δεν πέρασε καν στον δεύτερο γύρο.

www.lykavitos.gr