Η Ν.Δ. προτείνει “ανανέωση”. Τι σημαίνει αυτό για την Αγία Παρασκευή

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κι ενώ η επίσημη προεκλογική περίοδος είναι ακόμα μακριά, στους ιστούς κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν τα προεόρτια. Διαβάσαμε λοιπόν στο Facebook το σχόλιο του κ. Βασίλη Ζορμπά, πρώην Δημάρχου και ξανά υποψήφιου για το 2019:

«Ξεκαθάρισε πλέον το τοπίο, όσον αφορά τις στηρίξεις των κομμάτων στην Αγία Παρασκευή, για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019! Σε αυτό συνετέλεσε η απόφαση του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου, να συμμετάσχει ως υποψήφιος στη Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού! Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, έχουν αποφασίσει – κλειδώσει τα πρόσωπα που θα δώσουν ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ!!!! Το ευχάριστο είναι, ότι οι επιλογές των κομμάτων είναι πρόσωπα που γνωρίζουν και έχουν εμπειρία πολλών χρόνων στην Αυτοδιοίκηση!!!»

Και μετά από μερικές ώρες διαβάσαμε το ακόλουθο σχόλιο στον ίδιο ιστό, της εκπροσώπου Τύπου της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγ. Παρασκευή», κ. Γιάννας Αναστασιάδου:

«Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται εάν ισχύει πρόσφατη ανάρτηση σχετικά με τη στήριξη υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές,στην πόλη μας, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ). Θεωρώ πως η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια.Το τί θα γίνει με τις στηρίξεις θα γνωστοποιηθεί επισήμως ή αρμοδίως,ως είθισται,μιας και τα κόμματα και γραφεία τύπου διαθέτουν και κεντρικά όργανα.Τέτοιες τοποθετήσεις είναι ανεπίτρεπτες. Λίγη υπομονή λοιπόν…»

Διαβάσαμε προσεκτικά και τα δύο σχόλια. Αλήθεια, τι από τα δύο ισχύει;

Είναι γεγονός ότι τα κόμματα βρίσκονται σε πολιτικό αναβρασμό, προσπαθώντας να θέσουν γερές βάσεις για τις εκλογές και να ανιχνεύσουν δυνατούς υποψηφίους που θα τους φέρουν τη νίκη. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα λόγο παραπάνω θέλοντας να κερδίσει οπωσδήποτε, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην αυτοδιοίκηση. Και μάλιστα στο Δήμο μας όπου έχουν εκδηλώσει την επιθυμία εκλογής, όχι ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις υποψήφιοι. Όμως έχει πράγματι «κλειδώσει» το πρόσωπο που θα στηρίξει έστω και παρασκηνιακά;

Εγκυρότατες δημοσιογραφικές πληροφορίες, που έχουμε τσεκάρει παράλληλα, αναφέρουν ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης της Ν.Δ. έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Αυτό που έγινε γνωστό μέχρι στιγμής, είναι ότι μέσα από το κόμμα προτείνεται ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Την τελική απόφαση δε, θα την λάβει το επιτελείο του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έχει ήδη δηλώσει επανειλημμένως και δημοσίως ο Γραμματέας της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης.

Όσον αφορά το Δήμο μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπήρχε πρόσκληση των τριών υποψηφίων Δημάρχων στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς για αύριο Παρασκευή 2/11/2018. Όμως λόγω φόρτου εργασίας με τους δήμους της περιφέρειας, αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα. Άρα ακόμα όλα είναι ανοιχτά και πιθανά. Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμα, όπως γράφει και η κ. Αναστασιάδου.

Προφανώς η αγωνία και το άγχος των υποψηφίων είναι μεγάλο, όμως το να προκαταβάλει κανείς το αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε θέμα στην Νέα Δημοκρατία, εγκυμονεί κινδύνους. Ο νυν πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πως δεν κωλύεται να διαγράψει πάραυτα όποιον  περνάει τα όρια που εκείνος έχει θέσει. Να σας θυμίσω τις διαγραφές σημαντικών στελεχών όπως ο Κων/νος Μίχαλος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μεταξύ άλλων.

Ανεξάρτητα από το τι θα πράξει το κόμμα, τα βιαστικά συμπεράσματα ενίοτε καταλήγουν σε κινήσεις αυτοκαταστροφικές. Δίνοντας λάθος εντυπώσεις, στην περίπτωση που αυτές διαψευσθούν, η ζημιά δύσκολα ανατρέπεται. Γι’ αυτό εύλογο θα ήταν οι υποψήφιοι να αφήσουν  τα κόμματα να ανακοινώσουν τα ίδια τις επιλογές τους. Έτσι κι αλλιώς, είτε δοθεί στήριξη επίσημα, είτε ανεπίσημα, γρήγορα θα γίνει αντιληπτή.

 

Υ.Γ. Το παρασκήνιο στη Δεξιά θα λέγαμε ότι είναι ενδιαφέρον και ολίγον … εκρηκτικό! Όμως δεν θα σας πούμε τίποτε ακόμα, αν και κάτι παραπάνω γνωρίζουμε. Προτάσεις έχουν τεθεί εκατέρωθεν, οι επιλογές ζυγίζονται, αλλά θα μετρήσει το αποτέλεσμα. Η απλή αναλογική έχει μια “παγίδα”, το παραμέρισμα του εγωισμού. Όποιος το πράξει κερδίζει, ειδάλλως θα υποστεί τις συνέπειες.  Λίγη υπομονή ακόμα …