Έντονα δυσαρεστημένοι από τη διαχείριση της καθημερινότητας, δηλώνουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής έρευνας που πραγματοποίησε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών “Αλλάζουμε” στο πλαίσιο της δεύτερης δράσης αμφίδρομης επικοινωνίας με τίτλο “Μιλάμε ΜΕ τους πολίτες για την καθημερινότητα”, έντονα δυσαρεστημένοι από τη διαχείριση της καθημερινότητας, δηλώνουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Οι 384 κάτοικοι που πήραν μέρος στην έρευνα,  αξιολόγησαν 17 επιμέρους τομείς, που συνθέτουν την καθημερινότητα της πόλης. Σε 14 από αυτούς η δυσαρέσκεια ξεπέρασε το 50%, σε 9 ξεπέρασε το 60%, ενώ σε 6% ξεπέρασε το 65%. Στον αντίποδα, μόνο στην ανακύκλωση η ικανοποίηση ξεπέρασε το 30%, ενώ σε 3 μόνο ακόμα τομείς ξεπέρασε το 20%.

Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας αποτυπώθηκαν στην επάρκεια των δημοτικών χώρων στάθμευσης (88%)και στην ευκολία στάθμευσης (77%), Ακολουθούν η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ (70%), η κατάσταση των πεζοδρομίων  και η προετοιμασία του Δήμου για φυσικές καταστροφές (68%), η καθαριότητα στις κολώνες (67%), οι πεζόδρομοι (63%) και τα νέα πεζοδρομία (61%).

Πάνω από 50% είναι το ποσοστό δυσαρέσκειας για την κατάσταση των δρόμων (59%), τη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση (58%), τις φιλοζωικές δράσεις (56%), την ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών (51%) και την κατάσταση των κάδων (50%). Οριακά κάτω από το 50% αξιολογείται η κατάσταση των δρόμων (49%) και η ασφάλεια (48%), στο 43% ο φωτισμός και στο 36% η ανακύκλωση.

Τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης αποτυπώθηκαν στην ανακύκλωση (32%), στην ασφάλεια (25%), στο φωτισμό (24%) και στην κατάσταση των κάδων (20%).

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

“Οι συμπολίτες μας με τις απαντήσεις τους αποτύπωσαν μια έντονα αρνητική εικόνα για την ποιότητα της ζωής τους. Είναι φανερό ότι ο κ. Σταθόπουλος δεν κατάφερε να διαχειριστεί, έστω αξιοπρεπώς, την καθημερινότητα. Χωρίς σχεδιασμό και όραμα για την πόλη μας, στάθηκε ανίκανος να αξιοποιήσει ευκαιρίες και δυνατότητες  και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την υποβάθμιση της Αγίας Παρασκευής. Η Πόλη μας χρειάζεται αλλαγή. Με συγκεκριμένες δράσεις, όπως αυτές που συζητήσαμε στο εργαστήρι ιδεών που διοργανώσαμε,  η καθημερινότητα μας μπορεί να γίνει καλύτερη. Και θα γίνει. Γιατί αυτό αξίζει στην Αγία Παρασκευή και αυτό απαιτούν οι  συμπολίτες μας”.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, πατώντας εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του Αλλάζουμε στο allazoume.gr, στο Facebook, στο instagram και στο YouTube