Οι … νεοκρυπτόμενοι!

πηγή: lucia250

Η προσποίηση, πολιτικά και κοινωνικά, είναι η εσωτερική δυνατότητα ενός προσώπου να μεταμορφώνεται σε κάτι που δεν είναι, για να αποκρύψει τον πραγματικό εαυτό του.

Οι οπαδοί της προσποίησης στην πολιτική θεωρούνται ως … οι νεοκρυπτόμενοι απέναντι στην αλήθεια, αναμασώντας τα κατά συνθήκη ψεύδη, ανά περίσταση και περίπτωση.

Ο Τύπος και γενικότερα οι σύγχρονες παραλλαγές των ΜΜΕ, έχουν ως συνταγματική επιταγή, αποστολή και υποχρέωση την αποκάλυψη της αλήθειας και την ανάδειξη της αναλήθειας, δηλαδή του ψεύδους.

Με άλλα λόγια η συνταγματική θεσμική αποστολή των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, είναι η εκπλήρωση του ρόλου τους ως βασικού θεσμού της Δημοκρατίας.

Αλλά τι είναι οι θεσμοί;

Η απάντηση είναι ότι οι θεσμοί, συνεπώς και τα ΜΜΕ, είναι κυρίως κανόνες ή συστήματα κανόνων που έχουν ως στόχο να ρυθμίσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η πιο μικρή ένωση προσώπων χρειάζεται κανόνες και για να λειτουργήσει και για να επιτύχει τους σκοπούς και τους στόχους της.

Μια τέτοια μικρή ένωση προσώπων ήταν και η 5μελής ομάδα (4 υποψήφιοι και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο.) που επισκέφτηκε χθες το απόγευμα σε προκαθορισμένο ραντεβού τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα περί στήριξης των ενδιαφερόμενων, από την πλευρά της Ν.Δ., στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την αναγγελία της συνάντησης δημοσίευσε το aparaskevi-images.gr, το οποίο, μάλιστα, δέχτηκε μεταμεσονυχτίως τηλεφώνημα παραπονούμενου υποψηφίου για το ότι δεν αναφέρθηκε και το όνομά του, ως προς τη συμμετοχή του στην προαναφερόμενη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως ήταν φυσικό, συμπληρωματικά προστέθηκαν και το όνομα του εν λόγω υποψηφίου, ώστε να «κοιμηθεί» ήσυχος το βράδυ, καθώς και εκείνο του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο..

Εύλογο ήταν το αυξημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, αλλά και της κοινωνίας της πόλης μας, για το τι συνέβη στη συνάντηση αυτή και ποια ήταν τα αποφασισθέντα.

Το images «πνίγηκε» κυριολεκτικά στα τηλεφωνήματα, αλλά και στις νέες μορφές επικοινωνίας, σχετικά με το θέμα από πλευράς συμπολιτών μας, οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση θα κληθούν να επιλέξουν πρόσωπα και προγράμματα στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τι ποιο απλό και θεσμικό για το images. Απέστειλε, όπως ήταν φυσικό, το κείμενο που ακολουθεί προς τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αλλά και προς την αρμόδια επιτροπή της Ν.Δ., δηλαδή προς τους κ.κ. Ν. Κακλαμάνη, Λ. Αυγενάκη, Α. Γαϊτάνη και Θ. Νέζη.

Το κείμενο του images είχε ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Μετά την προαναγγελθείσα σημερινή σας συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την πρόθεσή σας να διεκδικήσετε τον Δημαρχιακό θώκο της Αγίας Παρασκευής, ποια είναι η δήλωσή σας που έχετε να κάνετε για την ενημέρωση των πολιτών της Αγίας Παρασκευής;

Σας γνωρίζουμε ότι ακόμα και η αρνητική θέση, τοποθέτηση, συμπεριφορά, όπως είναι εύλογο θα δημοσιοποιηθεί καθώς το γενικότερο δημόσιο συμφέρον του πολίτη προηγείται των ατομικών επιλογών και προσωπικών επιδιώξεών σας.

Αναμένουμε την απάντησή σας έως αύριο το πρωί.»

Τι απαντήσεις πήραμε;

Για την ειλικρινή και έντιμη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολυπληθών φίλων αναγνωστών του images η απάντηση είναι: ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

Κατά τα άλλα η υπευθυνότητα και η ευθύνη αυτών που θέλουν να διαχειριστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου μας είναι κατ’ αποκλειστικότητα δικές τους.

Ως … νεοκρυπτόμενοι, θα αξιολογηθούν, όχι από εμάς, αλλά από τους δημοκρατικούς πολίτες της Αγίας Παρασκευής στην κρίση των οποίων και εναπόκεινται.

Κι ας έχουν υπόψη τους ότι η προσποίηση στην πολιτική και κοινωνική δράση είναι η αποδοχή της ρευστότητας του πολιτικού ήθους κατά το δοκούν.

Είναι επίσης η αδιαφορία για την αλήθεια, καθώς και η ψευδεπίγραφη φαινομενικότητα, που τελικά … αυταπατάται!

Ας πρόσεχαν!

Έκαστος στο είδος του! Είτε ως παλαιοί, είτε ως νέοι δημοτικοί άρχοντες …

Εις το επανιδείν.

Άλλωστε, πάντα, οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Χθες, σήμερα, αύριο …