Η διοίκηση Σταθόπουλου συνεχίζει την αλαζονική τακτική της που ζημιώνει τον Δήμο και τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής

Η συζήτηση για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απέδειξε, για άλλη μια φορά, αυτό που έχει αρχίσει να γίνεται εδώ και πολύ καιρό εμφανές στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Ότι, δηλαδή, η διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και έχει «ξεμείνει» από οποιοδήποτε πολιτικό αφήγημα.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η δημοτική αρχή έφερε μια πρόχειρη εισήγηση, με μειώσεις – κοροϊδία για τα νοικοκυριά, ενώ ακόμη και οι δήθεν επενδύσεις που υποτίθεται σχεδιάζει στους τομείς της καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού παραμένουν – 4,5 χρόνια μετά – σε επίπεδο έκφρασης προσδοκιών…

Ήταν τόση δε η προχειρότητα της διοίκησης, ώστε ακόμη και για τέλη των καταστημάτων, ο δήμαρχος, αποδεχόμενος αίτημα του προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ωστόσο είχε απορρίψει τις προηγούμενες μέρες, άλλαξε άρδην την εισήγηση, προκειμένου να δείξει το δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπό του. Ωστόσο δεν έπραξε το ίδιο στην πρόταση μας να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση στα τέλη χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων για τα μαγαζιά.

Το μοναδικό που είχε να επιδείξει και για το οποίο υπερηφανεύτηκε η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου ήταν ότι η Αγία Παρασκευή είναι ο φθηνότερος από πλευράς τελών Δήμος στην Αττική. Χωρίς όμως να μπορέσει να πείσει ότι το επίπεδο των παρεχόμενων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι αντίστοιχο των υπολοίπων Δήμων στους οποίους αναφέρθηκε…

Όσο για τα παράπονα του δημάρχου για έλλειψη συναίνεσης, όταν πλέον διαπίστωσε ότι η εισήγηση της διοίκησής του δεν περνά από το δημοτικό συμβούλιο, μάλλον τη θυμήθηκε αργά. Δυστυχώς, αυτός που στερείται παντελώς κουλτούρας συνεργασιών είναι ο ίδιος ο κ. Σταθόπουλος. Το απέδειξε στην αρχή της θητείας του, όταν – με «φρέσκια» πλειοψηφία – αγνοούσε αλαζονικά κάθε πρόταση από πλευράς μειοψηφίας. Το αποδεικνύει και σήμερα με την επιμονή του, ενώ έχει χάσει την πλειοψηφία, να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο εισηγήσεις που έχει αποφασίσει αυτός με την κλειστή ομάδα συνεργατών του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

Με την τακτική που ακολουθεί ζημιώνει τον Δήμο και τους πολίτες του. Καλό είναι, μέχρι τις επόμενες εκλογές, που θα παραδώσει τη δημαρχία, να αλλάξει ρότα και να συνειδητοποιήσει, έστω και τώρα, ότι τα προβλήματα των δήμων απαιτούν διοικήσεις με ανοιχτά αυτιά και μυαλά.

Ό,τι ακριβώς λείπει από τη δική του διοίκηση…

 

Γιάννης Μυλωνάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος

“Αλλάζουμε” – Ενεργοί πολίτες