Όταν η προχειρότητα της διοίκησης οδηγεί στην παραβίαση του νόμου…

Μέρα με τη μέρα, η διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου δείχνει ανήμπορη να διαχειριστεί ακόμη και απλά θέματα της καθημερινότητας του Δήμου, που για άλλες, «νοικοκυρεμένες» δημοτικές αρχές, λύνονται με απλούστατες – και κυρίως διάφανες – διαδικασίες.

Στη χθεσινή (27/11) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση έφερε προς ψήφιση θέμα απευθείας ανάθεσης για την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών σε τμήμα της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής, επικαλούμενη ότι ο σχετικός πλειοδοτικός διαγωνισμός απέβη άκαρπος. Ωστόσο, η διαδικασία της συζήτησης και οι πιέσεις που ασκήσαμε ως υπεύθυνη μειοψηφία, ανέδειξαν μερικές «πικρές» αλήθειες για τη διοίκηση του κ. Σταθόπουλου.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε, για πολλοστή φορά, η προχειρότητα της δημοτικής αρχής, η οποία αντί να φροντίσει να κάνει τον σχετικό διαγωνισμό από το καλοκαίρι, ώστε να έχει όλον τον χρόνο να ολοκληρώσει τη διαδικασία, τον άφησε την τελευταία στιγμή (ο πρώτος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 12/11).

Εν συνεχεία, παραβιάζοντας τη νομοθεσία, δεν επανέλαβε τη δημοπρασία, όπως ρητά καθορίζει ο Ν. 3463/2006, αλλά έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να «κάνουν τα στραβά μάτια» και να το ψηφίσουν, «για να μην μείνει η πόλη χωρίς παιχνίδια τα Χριστούγεννα»!

Και είναι αλήθεια, ότι με τη βοήθεια ορισμένων «προθύμων» κατάφερε να ψηφίσει την απευθείας ανάθεση, στον «σοβαρό επιχειρηματία», όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν μπήκε στον κόπο να συμμετάσχει στον σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά προτίμησε να αναλάβει απευθείας τη δουλειά…

Κατά τ’ άλλα, απλώς να θυμίσουμε ότι όταν η παράταξη του κ. δημάρχου βρισκόταν στη μειοψηφία και ερχόταν παρόμοιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ξεσήκωνε τον κόσμο και το κατήγγειλε με στεντόρεια φωνή.

Αλλά, προφανώς για τον κ. Σταθόπουλο, αυτά ήταν «απερισκεψίες» της πολιτικής νιότης του…