Ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να είναι αυτονόητος

Ήδη εισήλθαμε στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2019, οι οποίες θα διεξαχθούν με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει από αυτές, θα βασίζεται υποχρεωτικά στην ευρύτερη συναίνεση, πιστεύω ότι και όλη η περίοδος μέχρι να φτάσουμε ως εκεί, θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο που θα οδηγήσει ομαλά στη νέα εποχή.

Για το λόγο αυτό, ανέλαβα την πρωτοβουλία, στις 29 Νοεμβρίου, να στείλω την παρακάτω επιστολή στις παρατάξεις και ομάδες του Δημοτικού Συμβουλίου (κατ΄αρχήν) και να τις καλώ να συνδιαμορφώσουμε τις συνθήκες αυτές , στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού,  όντας βέβαιος ότι αυτό θα είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών.

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εν όψει της προεκλογικής περιόδου, που όπως φαίνεται ήδη έχει ξεκινήσει, και μάλιστα με φαινόμενα που δεν προάγουν τον πολιτικό διάλογο, προτείνω τα εξής:

Α. Να συγκροτηθεί διαρκής διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα καθορίσει  κανόνες για την προεκλογική περίοδο, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού. Για τις συζητήσεις τις επιτροπής, να τηρούνται πρακτικά.

Β. Η ενέργεια αυτή να πραγματοποιηθεί με ευθύνη του δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου.

Γ. Η συγκρότηση και η πρώτη συνάντηση της επιτροπής, για συζήτηση προτάσεων για κανόνες, να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15θημέρου του Δεκεμβρίου.

Οι παραπάνω προτάσεις μου μπορούν, μετά από διάλογο και συμφωνία, να τροποποιηθούν ή να εμπλουτιστούν.

Σας παρακαλώ να μου στείλετε την απάντησή σας , θετική ή αρνητική, το ταχύτερο δυνατόν”.

Αναμένω τις απαντήσεις τους, θέλοντας να πιστεύω ότι όλες θα είναι θετικές.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής-πρ. δήμαρχος