Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης αποκαλύπτει στο aparaskevi-images.gr …

aparaskevi-images.gr // Γιάννης Σιδέρης, Γιώργος Πατούλης

Στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Π.Ε.Δ.Α. στην εμβληματική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής για τα φετινά Βραβεία Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώθηκε ολοκληρωτικά πλέον η κάθοδος του Αντιδημάρχου Γιάννη Σιδέρη στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Βορείου Τομέα. Τόσο ο Γιάννης Σιδέρης όσο και ο πατέρας του, πρώην Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε ο ανταποκριτής του aparaskevi-images.gr με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη παρουσία αρκετών συμμετεχόντων, έγιναν αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η υποψηφιότητα του Γιάννη Σιδέρη θα ανακοινωθεί άμεσα, αν όχι αυτή την εβδομάδα, το αργότερο μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, γιατί θα πρέπει να είναι παρών ως υποψήφιος πια στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου.

Φυσικά όπως ειπώθηκε off the record ο κ. Σιδέρης έχει την υποχρέωση να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιδημάρχου. Και έχει λογική αυτό, γιατί δεν είναι δυνατόν να τελεί αντιδήμαρχος σε μια ΣΥΡΙΖΑϊκή δημοτική Αρχή και παράλληλα να είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. εξέφρασε την εκτίμησή του για τον αντιδήμαρχο και τη θετική εντύπωση που φέρει γι’ αυτόν. Είναι γεγονός ότι ο κ. Σιδέρης είναι μεν χαμηλών τόνων, αλλά εργατικός και με στόχους, που αν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να τους αναπτύξει στο ακέραιο.

Όπως έχουμε προειπεί, η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σιδέρη θα αποτελέσει το τελικό «πλήγμα» για το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και την δημοτική Αρχή. Μια πλειάδα αξιόλογων στελεχών και επιστημόνων, που στην ουσία αποτελούσαν την ελίτ της δημοτικής ομάδας της παράταξης, αποχώρησαν ήδη με όχι και τις καλύτερες συνθήκες. Ουραγός αυτών, αλλά εξίσου σημαντικός, θα είναι ο κ. Σιδέρης, μόνο που τώρα το πολιτικό «διαζύγιο» φαίνεται να είναι «συναινετικό» και ήρεμο. Είναι δεδομένο πως αποχωρώντας θα φύγει μαζί του και ένα σημαντικό «όνομα» μιας μεγάλης οικογένειας της Αγίας Παρασκευής, με κύρος και πολιτική δύναμη εκ Δεξιών. Στο τέλος όλων, ο συνδυασμός του Γιάννη Σταθόπουλου θα φτάσει αποδεκατισμένος στις εκλογές του 2019, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα με κομμένα τα φτερά της ανεξαρτησίας.