Ε. Καψοκεφάλου: Σκέψεις και Ευχές, αποχαιρετώντας το 2018, στο κατώφλι του 2019

Έφη Καψοκεφάλου

..Όλοι μας στο σχολείο και στο σπίτι, συχνά ακούγαμε “πες μου την αλήθεια, και δεν θα σε μαλώσω“!..

Αργότερα, προφανώς, έμαθα έμπρακτα την σπουδαιότητα της  λέξης, που λέγεται ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!.. Θεμελιώδης αξία κάθε ανθρώπινης σχέσης, η Ειλικρίνεια, πόσο μάλλον και στην Πολιτική, εξ ου και η αφορμή, για λίγες σκέψεις..

Μετά από 4,5 χρόνια της Δημαρχίας Γ. Σταθόπουλου, στην Αγία Παρασκευή, ο Δήμαρχος και τα στελέχη του αντελήφθησαν ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου και των Ν.Π. του 2019, για να ψηφιστεί θέλει την Συναίνεση της Αντιπολίτευσης!.. και αυτό όχι μόνο γιατί δεν “βγαίνουν τα κουκιά” στις ψήφους, αλλά το σοβαρότερο, δεν τους “βγαίνουν τα νούμερα” στα Έσοδα και τα Έξοδα… Κι αφού οικονομικά, με τις δικές τους επιλογές και ευθύνες, ακόμα και σήμερα, δεν φαίνεται να υλοποιείται κανένα τεχνικό έργο μεγάλο η και μικρότερο, το 2019, ζητά “δήθεν” επιμόνως την Συνεργασία μας στην Σύνταξη του Προϋπολογισμού ..

Πολύ αργά, μας θυμηθήκατε!..

Μας διαβάλατε, μας διαψεύσατε τόσες φορές στα Δ.Σ., υποσχεθήκατε τόσα πολλά στους δημότες σας και σε μας, και τώρα ζητάτε την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μας, σε αυτά που εξαγγέλλετε για την επόμενη χρονιά.. Μία χρονιά, που άλλοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τον προϋπολογισμό, μετά τις εκλογές του Μαΐου. Και οι οποίοι πρέπει να βάλουν, από τώρα, τα θεμέλια μιας διαφορετικής κουλτούρας διοίκησης.. Χωρίς “προσχήματα”, με αληθινό κίνητρο την αποτελεσματική συνεργασία, με σεβασμό κι αγάπη ο καθένας μας για τον άλλον, και για την πόλη αυτή και τους κατοίκους της…

Φωτισμένο κι ευλογημένο το νέο έτος!..

Έφη Καψοκεφάλου

Δημοτική Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή, η πόλη μας»

πρ. πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ