Καράβι χωρίς προορισμό ο Δήμος

Για όσους συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν αποτελεί είδηση ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού  μετατέθηκε για το 2019. Δεν αποτελεί είδηση, γιατί η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν μπορούν και δεν λειτουργούν βάσει ενός σχεδίου για το Δήμο μας.

Το έχουμε μάθει πια τέσσερα χρόνια τώρα.

Αποφάσεις στο πόδι, χωρίς να σκεφτόμαστε την επόμενη χρονιά, αποφάσεις που στερούνται πρακτικής εφαρμογής, αποφάσεις που αναβάλουν συνεχώς τα δύσκολα.

Έτσι, όμως, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Η μετάθεση της ψήφισης του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά δημιουργεί ένα εξόχως πολιτικό και ένα σημαντικό πρακτικό θέμα.

Το πολιτικό θέμα είναι ότι η μετάθεση της ψήφισης οφείλεται στο ότι ο Δήμαρχος δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από την αντιπολίτευση να ψηφίσει ένα προϋπολογισμό που για ακόμη μια χρονιά ήταν  μια έκθεση ελεύθερης σκέψης  και όχι ένα σχέδιο για την πόλη μας.

Το πρακτικό θέμα είναι ότι σήμερα, λίγες ημέρες πριν μπει η νέα χρονιά δεν ξέρουμε που βαδίζουμε. Δεν έχουμε σχέδιο. Δεν έχουμε πρόγραμμα. Για ακόμη μια φορά θα βιαστούμε να ΄κλείσουμε’ έναν προϋπολογισμό, χωρίς μελέτη, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ιεράρχηση των αναγκών μας.

Η πόλη μας έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Το ότι η σημερινή διοίκηση έχει αποφασίσει να μην αγγίξει κανένα, για να μη μπει σε διαδικασία ενδεχόμενων προστριβών ή απλά από ασθενή ικανότητα υλοποίησης, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η πόλη μας χρειάζεται μια διοίκηση που θα κάνει τομές.

Που θα υλοποιεί έργα.

Που θα μελετά, θα διαλέγεται και θα υλοποιεί.

Χρειάζεται αλλαγή διοίκησης.

Του Κώστα Τσιαμπά

Υποψήφιου Δημάρχου Αγίας Παρασκευής