Καθορίστηκαν οι αποδοχές αιρετών ΟΤΑ και γενικών γραμματέων Δήμων

Με απόφαση των Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και νέα, τροποποιητική, καθορίζονται οι αποδοχές αιρετών οργάνων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και αυτές των γενικών γραμματέων των Δήμων:

1. α) Η αντιµισθία των δηµάρχων σε δήµους µε πληθυσµό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων σε 4.275€, των δηµάρχων των δήµων µε πληθυσµό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους σε 3.420€ και των δηµάρχων των δήµων µε πληθυσµό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων σε 2.565€.

β) Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το είκοσι ένα τοις εκατό (21%) αυτής.

γ) Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 92 του ν.3852/2010.

δ) Οι αποδοχές που δικαιούνται να εισπράττουν οι γενικοί γραμματείς των δήμων, καθορίζονται ως ποσοστό 65% επί της αντιμισθίας του οικείου δημάρχου.

Οι μηνιαίες αποδοχές των προαναφερόμενων γενικών γραμματέων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των αντίστοιχων αποδοχών των υπαλλήλων ειδικών θέσεων 1ου βαθμού, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά.

Πέραν των ανωτέρω αποδοχών, στους εν λόγω γενικούς γραμματείς καταβάλλεται και η οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται κάθε φορά από τις κείμενες διατάξεις.

2. α) Η αντιµισθία του περιφερειάρχη σε 4.275€.

β) Στον αντιπεριφερειάρχη καταβάλλεται αντιµισθία ύψους 3.206,25€ και στον πρόεδρο του περιφερειακού συµβουλίου καταβάλλεται αντιµισθία ύψους 1.125€.

γ) Η αντιμισθία που δικαιούνται τα ανωτέρω αιρετά όργανα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 181 του ν.3852/2010.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.