ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σύμβαση Περιφέρειας μεταξύ Κερατσίνι,Δραπετσώνας,και Ελευσίνας

Ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό πρόγραμμα για τη μελέτη και την παρακολούθηση της ατμόσφαιρας σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Ελευσίνα, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος των έντονων δυσάρεστων οσμών, πρόκειται να υλοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση της έρευνας με τίτλο «Παρακολούθηση ποιότητας ατμόσφαιρας με εκπόνηση εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων και χρήση υπολογιστικών εργαλείων προσομοίωσης διασποράς ρύπων και συνεισφοράς πηγών ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Ελευσίνας», προϋπολογισμού 316.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Στο επίκεντρο είναι η ολοκληρωμένη επιστημονική διερεύνηση για τα αίτια των οχληρών οσμών, καθώς το πρόβλημα μη εντοπισμού της προέλευσής τους παραμένει, παρόλο που διενεργήθηκαν κατ’ επανάληψη έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου με στόχο την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.