Προφάσεις εν αμαρτίαις … του γραφείου Τύπου της “Νέας Αρχής” (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν πως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν τα γεγονότα που ακολούθησαν την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Πευκακίων.

Η πόλη ήδη κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και όσο μικραίνει το χρονικό διάστημα προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ένταση θα ανεβαίνει. Η ουσία είναι πως κάποιοι, μάλλον λόγω απειρίας, δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν καταστάσεις έντασης και εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Αποτέλεσμα να κάνουν αρχικά δημόσιες δηλώσεις, στη συνέχεια πριν αλέκτορα φωνήσαι να προσπαθούν να τις αρνηθούν και όταν κάποιος τις επισημαίνει να προβαίνουν σε απρεπείς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Έλα όμως που υπάρχουν απτά στοιχεία και μάλιστα τα προσφέρουν απλόχερα οι ίδιοι!

Ο λόγος για το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» με το οποίο καταφέρεται εναντίον τοπικού ΜΜΕ με απίστευτη μανία και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με επίπεδο πολιτισμένης αντιπαράθεσης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε «κακοπροαίρετο υποβολέα», σε αυτούς που «χρειάζονται μαθήματα καλής συμπεριφοράς» και σε «εντολοδόχους κονδυλοφόρους».  Φυσικά το δελτίο Τύπου αυτό δεν έφτασε ποτέ στο e-mail του aparaskevi-images.gr, όπως θα έπρεπε, μιας και αφορούσε άρθρο αυτής της ιστοσελίδας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στις 3/2/2019 το aparaskevi-images.gr δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Πευκακίων και με παραλειπόμενα»  που αφορούσε την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Πευκακίων και στο οποίο αναφέρονταν η τοποθέτηση του υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής της εν λόγω παράταξης, κ. Γιώργου Οικονόμου. Να επισημάνουμε δε, ότι σεβόμενοι την επιθυμία του Συλλόγου, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι λαμβάνοντας το λόγο εξέφρασαν μόνο ευχές και εκείνος ήταν ο μοναδικός που προέβη σε πολιτικό σχόλιο. Στο άρθρο αυτό λοιπόν αναφέρεται ότι ο κ. Οικονόμου εν ολίγοις προσπάθησε με την τοποθέτησή του να μηδενίσει το έργο των δημάρχων της Αγίας Παρασκευής όσον αφορά τη συνοικία των Πευκακίων. Επίσης αναφέρονταν ονομαστικά στους δημάρχους και ενδεικτικά σε κάποια από τα έργα που υλοποίησαν έκαστος στην περιοχή. Το ύφος του άρθρου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι ίδιοι, υπήρξε κόσμιο, ήπιο και με τον ενδεδειγμένο σεβασμό προς το πρόσωπο του κ. Οικονόμου, θέτοντας ορισμένες ερωτήσεις προς αυτόν. Χωρίς ύβρεις και χωρίς παρεκτροπές. Εκείνος που παρεκτράπη τελικά μέσω του γραφείου Τύπου του ήταν ο κ. Οικονόμου, μιας και ένα δελτίο Τύπου δημοτικού συνδυασμού αντικατοπτρίζει και εκφράζει τον επικεφαλής.

Γράφει λοιπόν: «Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή …». Ως πρώτη φορά προφανώς υπονοεί ένα ανάλογο περιστατικό κατά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Τσακού στις 2/12/2018, όπου και τότε τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα του aparaskevi-images.gr. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το συμβάν και να παρακολουθήσετε το ηχητικό ΕΔΩ.

Συνεχίζει: «Για κακή τους τύχη όμως υπάρχει το βίντεο το οποίο και δίνουμε στη δημοσιότητα, όπου φαίνεται σαφώς ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αναφορά στα πρόσωπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα.» Στο βίντεο που έδωσε προς δημοσίευση η Νέα Αρχή, δυστυχώς για αυτήν, επιβεβαιωνόμαστε αφού ακούγεται ο κ. Οικονόμου να λέει: «… 40 χρόνια μετά τη διοικητική προσάρτηση των Πευκακίων και 14 χρόνια από την Πράξη Εφαρμογής δεν είναι εικόνα αυτή […] βέβαια πρόεδρε, αν συνεχίσετε και ανακυκλώνετε τα ίδια πρόσωπα στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής να ξέρετε, μην έχετε καμία αυταπάτη, καμία ψευδαίσθηση, θα ανακυκλώνετε τα ίδια προβλήματα και το υπόμνημα των 4 σελίδων μπορεί να είναι υπόμνημα των 14 σελίδων …». Επομένως κατά τον κ. Οικονόμου 40 χρόνια δεν έγινε κάτι αξιόλογο που να άλλαξε την εικόνα της περιοχής των Πευκακίων. Άρα, συνεπάγεται πως οι δήμαρχοι που πέρασαν από την πόλη τα 40 αυτά χρόνια δεν έκαναν τίποτα για τα Πευκάκια. Αυτά τα είπε ο κ. Οικονόμου και όχι το aparaskevi-images.gr. Η ιστοσελίδα μας ανέφερε τα ονόματα των Δημάρχων που πρόσφεραν στα Πευκάκια αυτά τα 40 χρόνια, γιατί πως να το κάνουμε, αυτοί ήταν οι Δήμαρχοι, δεν υπήρξαν άλλοι και ούτε μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να μιλάμε γενικώς και αορίστως σαν διπλωμάτες. Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει τον κύριο Οικονόμου δεν είναι το ότι μηδένισε το έργο των διατελεσάντων δημάρχων, αλλά το αν αναφέρθηκαν τα ονόματα.

Προφάσεις εν αμαρτίαις …

Συνεχίζουμε, «… αν θέλουν να λειτουργούν ως άτυπο γραφείο Τύπου μιας δημοτικής παράταξης». Προφανώς κάθε φορά που δημοσιεύουμε κείμενα της «Νέας Αρχής» και προβάλουμε τον κ. Οικονόμου (πάντα αντικειμενικά) λειτουργούμε ως γραφείο Τύπου του κ. Οικονόμου; Ή ισχύει τα καλά και συμφέροντα;

Πάμε παρακάτω «Αυτή τη φορά βέβαια είχαν και μια δικαιολογία. Απουσίαζαν από την εκδήλωση της κοπής πίτας […] προφανώς κάποιοι τους έδωσαν λάθος πληροφορίες». Το aparaskevi-images.gr έχει αποδείξει στα 7 χρόνια λειτουργίας του, ότι κινείται πάντα με στοιχεία και όχι με εικασίες, ούτε φημολογίες. Πριν δημοσιευτεί το επίμαχο άρθρο επικοινωνήσαμε με τους πρώην Δημάρχους κ.κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο και Βασίλη Ζορμπά, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Το βίντεο αποδεικνύει ότι ΔΕΝ μας έδωσαν λάθος πληροφορίες.

Με τα όσα υβριστικά αναφέρονται στο υπόλοιπο κείμενο δεν θα ασχοληθούμε γιατί δεν αρμόζει στο επίπεδο της ιστοσελίδας μας και από σεβασμό προς τους αναγνώστες μας. Ούτε θα αναφερθούμε περί ποινικών ευθυνών του υπογράφοντος, αν και για δεύτερη φορά επιχειρείται η συκοφαντική δυσφήμιση του aparaskevi-images.gr από την παράταξη της «Νέας Αρχής». Δημοσιεύουμε πάραυτα ολόκληρο το κείμενο προς ενημέρωσή σας. Μέσα όμως από αυτό αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα την πολιτική απειρία του δημοτικού συνδυασμού και είναι έκδηλο, ότι ο επικεφαλής του στηρίζεται από ακατάλληλους συμβούλους και διαθέτει ένα άπειρο γραφείο Τύπου που αδυνατεί να τον αποτρέψει από σοβαρά πολιτικά λάθη. Αντίθετα είναι πολύ πιθανόν να τον παρασύρει σε αυτά.

 Επί του προκειμένου εάν ο κ. Οικονόμου επιθυμούσε να διαφέρει από τους προηγούμενους δημάρχους, ώστε να ακολουθήσει μια νικηφόρα πορεία, θα έπρεπε να ανεβαίνει στο ύψος που είναι εκείνοι και όχι να προσπαθεί να κατεβάσει αυτούς.

Είναι γεγονός ότι ο κ. Οικονόμου δεν είναι αυτοδιοικητικός. Εμφανίστηκε μόλις πρόσφατα στο πολιτικό σκηνικό μην έχοντας την ανάλογη πολιτική εμπειρία και επιδεικνύοντας όψιμο ενδιαφέρον για τα της πόλης. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να τον εμποδίζει να δέχεται την κριτική και να την αντιμετωπίζει κόσμια. Σαφώς και έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει στο συγκεκριμένο, αλλά και σε άλλα άρθρα που τον αφορούν, έπειτα όμως από ορθολογική σκέψη, χωρίς έντονους συναισθηματισμούς και με πολιτική κρίση. Το ορθότερο θα ήτο να αποστείλει την απάντηση απευθείας στο aparaskevi-images.gr. Δεν το έπραξε όμως.

Αν ο κ. Οικονόμου «γνώριζε» το aparaskevi-images.gr και την μακρόχρονη ιστορία του, θα ήξερε ότι μετά από πολλούς αγώνες και δυσκολίες που αντιμετώπισε, η λέξη «πανικός» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Το δελτίο Τύπου της «Νέας Αρχής» αντίθετα δίνει ξεκάθαρα την αίσθηση πανικού και αναστάτωσης. Έχει βέβαια μια δικαιολογία αυτή τη φορά … είναι η πρώτη του φορά που συμμετέχει στα προεκλογικά δρώμενα.

Για το aparaskevi-images.gr όμως είναι η τελευταία φορά που απαντάει σε συκοφαντίες του κ. Οικονόμου και της παράταξής του, εξάλλου είναι δεδομένο ότι η πορεία του καθενός επικυρώνει και την αξία του.

*****

Το εν λόγω δημοσίευμα του APimages:

«Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ο Σύλλογος Πευκακίων  στην ταβέρνα της Έλλης, στην Αγίας Τριάδος στα Πευκάκια. Παρόντες όλοι οι υποψήφιοι που πήραν τον λόγο για ευχές για υγεία, ευημερία και προκοπή και κάθε καλό στην πόλη μας.

Θα σταθώ μονό στην ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου κ. Οικονόμου που μας είπε, ότι καμιά δημοτική Αρχή τα προηγούμενα 20 χρόνια δεν έκανε  τίποτα  στα Πευκάκια.

Δηλαδή αγαπητέ Πτέραρχε, έτσι για την ιστορία ο Αείμνηστος Δήμαρχος Σταύρος Κώτσης και ο πρ. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος με τον ΙΩΝΑ, τον μελετητή Πολεοδόμο, δεν προχώρησαν στον χαρακτηρισμό στα Πευκάκια και ο τότε Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης δεν έκανε την ένταξη της πράξης εφαρμογής στα Πευκάκια για να μπορεί να έχει την αξία της η γη που μένουν;

Επίσης, το Αθλητικό Κέντρο δεν χαρακτηρίστηκε από τότε Δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο, τα 23 στρέμματα εννοώ,  για να μην μπορεί καμιά Περιφέρεια να βάλει τώρα “χέρι”; Και πάμε στον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, δεν περιέφραξε όλα τα οικόπεδα στα Πευκάκια τα “ορφανά” που λέγαμε, δεν παραχωρήθηκε επί της θητείας του το οικόπεδο Ο.Τ 328 για να γίνει ο Παιδικός σταθμός και το Νηπιαγωγείο, δεν έγινε η γέφυρα Γελαδάκη, δεν έγινε ο Παιδικός σταθμός στο Ο.Τ 405, ίσως ο μεγαλύτερος παιδικός σταθμός στο Λεκανοπέδιο Αττικής;

Θα πρέπει αγαπητέ Πτέραρχε όταν λέμε κάτι να γνωρίζουμε και λίγο την ιστορία και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

Υ.Γ. Έτσι για την ιστορία  θεωρώ, ότι τιμά τον ίδιο μας τον εαυτό όταν είμαστε ειλικρινείς.»

*****

Το δελτίο Τύπου της “Νέας Αρχής” όπως δημοσιεύτηκε στο enypografa.gr:

«Ο πανικός κάποιων είναι κακός σύμβουλος. Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Οικονόμου, σε δημοσίευμα τοπικού ηλεκτρονικού Τύπου. όπου αναφέρεται ότι απαξίωσε το έργο διατελεσάντων δημάρχων.

Για κακή τους τύχη όμως υπάρχει το βίντεο το οποίο και δίνουμε στη δημοσιότητα, όπου φαίνεται σαφώς ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αναφορά στα πρόσωπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Τους συστήνουμε, λοιπόν, αν θέλουν να λειτουργούν ως άτυπο γραφείο Τύπου μιας δημοτικής παράταξης, ας περιορισθούν στο να την προβάλλουν, χωρίς να διαστρεβλώνουν τους υπολοίπους.

Αυτή τη φορά βέβαια είχαν και μια δικαιολογία. Απουσίαζαν από την εκδήλωση της κοπής πίτας του Εξωραϊστικού – Φυσιολατρικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής «Η Αναγέννηση» και προφανώς κάποιοι τους έδωσαν λάθος πληροφορίες. Δεν θα ασχοληθούμε με τον κακοπροαίρετο υποβολέα. Είναι γνωστό τοις πάσι ποιος κρύβεται από πίσω και ποιοι χρειάζονται μαθήματα καλής συμπεριφοράς, σεβασμού των αντιπάλων και αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.

Ας αναζητήσουν αλλού οι εντολοδόχοι κονδυλοφόροι ύβρεις και κατηγορίες για πρόσωπα που αναφέρουν. Ας ανατρέξουν στο προσωπικό δημοσιογραφικό τους αρχείο. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε σε αυτό. Γιατί το θράσος έχει και τα όριά του.»

*****

Το βίντεο που δημοσίευσε η παράταξη “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”

Gepostet von Γιώργος Οικονόμου am Sonntag, 3. Februar 2019