Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιάννη Μυλωνάκη και της παράταξης «Αλλάζουμε» για τα πάρκινγκ του Μετρό

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία «εσύ έχεις τον λόγο», μέσω της οποίας η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης  ζήτησαν από τους πολίτες να πάρουν θέση για το κρίσιμο ζήτημα της παραχώρησης από την «Αττικό Μετρό Α.Ε.» σε ιδιώτες των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι».

Την πρωτοβουλία είδαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περίπου 20.000 άτομα, ενώ στο σχετικό ερωτηματολόγιο απάντησαν 524 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σχεδόν καθολική (89%) είναι η συμφωνία με την πρωτοβουλία μας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού το 85% θεωρεί ότι η επιστολή του Δημάρχου στην «Αττικό Μετρό Α.Ε.» δεν ήταν επαρκής τρόπος αντίδρασης.

Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν ότι ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει  αντισταθμιστικά οφέλη για τον πρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής, με το 41% να ζητά την κάλυψη του κόστους για τη δημιουργία ελεγχόμενης στάθμευσης, το 25% την ανακατασκευή των παιδικών χαρών και πλατειών της περιοχής και το 17% την αποκατάσταση της οδού Γαρυττού (17% δεν απαντά τι προτιμά). 

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι, για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής που χρησιμοποιούν το μετρό,  68% ζητά σύνδεση της πόλης με τους σταθμούς του μετρό με δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία, ενώ 23% έκπτωση στα πάρκινγκ τουλάχιστον 30%.  

Ευχαριστούμε τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής γιατί η μεγάλη συμμετοχή και η στήριξή τους στην πρωτοβουλία μας, την κατέστησε πολύ περισσότερο αποτελεσματική, αφού κινητοποίησε τη Δημοτική Αρχή, που μέχρι τότε απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις. 

«Αλλάζουμε» σημαίνει ακούμε τις απόψεις των πολιτών, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προχωράμε σε δράσεις που υπηρετούν το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μας.