Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την 2/11/1999 γιά το λύκειο Μπαρμπίκα

Στο και 5, και αφού φαινόταν οτι σχεδόν ολα είχαν τελειώσει, αποφασίστηκε να συγκληθεί έκτακτο κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο  την Τρίτη 2/11/1999 για να αποφασισθούν οι ενέργειες του Δήμου σχετικά με την γνωστή δυσμενή εξέλιξη στο θέμα του Λυκείου Μπαρμπίκα. Ενος χώρου 10.720τ.μ και 52 σχολικών αιθουσών οπου ήδη με το από 21/1/1998  πρακτικό καταλληλότητας του Ο.Σ.Κ, γινόταν γνωστό στον Δήμο το ενδιφέρον του εν λόγω οργανισμού για την δημιουργία στον συγκεκριμένο χώρο τεχνικού Λυκείου (ΤΕΛ) και τεχνικής σχολής (ΣΕΚ), εντούτοις η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έδωσε στον ιδιοκτήτη του χώρου κατόπιν αιτήσεως του “υψώμετρο” δηλαδή ενα ειδος τεχνικής βεβαίωσης που απαραίτητα πρέπει να περιέχεται σε κάθε φάκελο οικοδομικής αδειας που κατατίθεται στην Πολεοδομία.

Γιατί φαίνεται οτι σε αυτή την πολη η Δημοτική αρχή δεν ξέρει οτι τα καλύτερα να προλαβαίνεις παρά να θεραπεύεις, και ετσι αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων αφήνει τα πράγματα να κυλούν απο μόνα τους,χωρίς καμιά δικιά της παρέμβαση στο τέλος, αφού γινει το κακό, τρέχει και προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμια.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που κράτησε τεσσερις και μισή ώρες αγανακτισμένοι Δημοτικοί συμβουλοι, έξαλλοι  κάτοικοι, αλλόφρονες ιδιοκτήτες και φορείς της πόλης πυροβολούσαν την Δημοτικοί αρχή για αμέλεια, αδιαφορία και ανευθυνότητα!

Απο την συνεδρίαση αποχώρησαν οι συμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Λεβάκος και Χ.Χατζάκου, αφού προηγουμένως ο μεν κ. Δ.Λεβάκος έκανε δήλωση ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, δήλωση που μάλιστα συνόδευσε και απο μια αρχηγικού τύπου ομιλία, η δε κα.Χατζάκου για δυο λόγους. Αφ, ενός για να μην συμφωνήσει με μια πρόταση που μπορεί ενδεχομένως να στερείται νομιμότητας, δήλωση αρχηγού της παράταξης κ.Χάρχαρου ο οποιος προηγουμένος είχε υπογραμμίσει ότι “όποιος δεν συμφωνήσει τίθεται εκτός παράταξης”.

Μετά απο ταραχώδες συνεδρίαση στην οποια μίλησαν ο δικηγόρος και θείος των ιδιοκτητών κ Νικ. Μπαρμπίκας, ο Πρόεδρος της Ενωσης Συλλογων  Γονέων κ.Λ.Ριτζάκης, ο δικηγόρος του Αρείου Πάγου κ.Ν.Μαριάς και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, τελικά ομόφωνα συμφωνήθηκε:

1. Να ζητηθεί απο την κ. Νομάρχη η αναστολή των εργασιών για ένα τρίμηνο

2. Να ζητηθεί απο την πολεοδομία η ανάκληση της οικοδομικής άδειας (αρ.αδ.1459/99)

3. Να ενημερωθεί σχετικά ο Ο.Σ.Κ.