Την Βασιλόπιτά του έκοψε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Άγιος Ιωάννης”

Στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου  “Αγ. Ιωάννης”  σήμερα Κυριακή 13/1/2013. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί φίλοι του συλλόγου, η Δημοτική αρχή καθώς και μέλη των πολιτικών παρατάξεων.

Ο πατέρας Κωνσταντίνος Σαρρής του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής ευλόγησε την βασιλόπιτα και έψαλε ύμνους η Βυζαντινή χορωδία Αγ. Παρασκευής.

Ευχές δόθηκαν απ’ όλους και ως συνήθως συζητήθηκαν τα προβλήματα της συνοικίας, τα οποία είναι γνωστά σε όλους, αφού επί σειρά ετών δεν έχει δοθεί λύση από κανέναν. Αρχίζοντας από την ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Βαβουγυιό να αναφέρει τις κακοτεχνίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν λόγω της διακοπής εκτέλεσης του έργου και τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά να δίνει την είδηση ότι σε 20-25 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο και μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το έργο. Το κόστος είναι 970.000€ και ήδη υπάρχουν περίπου τα 500.000€, για τα υπόλοιπα πιστεύουν πως θα ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Σειρά είχε η πλατεία του Αη-Γιάννη και τα καταστήματα που παρανομούν και ενοχλούν τους περίοικους. “Άντρο ακολασίας” τη χαρακτήρισε ο κ. Βαβουγυιός και μίλησε ακόμα και για συναλλαγές ναρκωτικών στην πλατεία. Για τα καταστήματα είπε ότι ορισμένα δημιουργούν προβλήματα και ότι ο σύλλογος είναι αντίθετος με την απόφαση του ΔΣ για παράταση του ωραρίου. Και τον Δήμαρχο να απαντάει ότι η Δημοτική αρχή επιβάλλει αυτό που μπορεί να κάνει δηλαδή την αφαίρεση της άδεια λειτουργίας από 10-60 μέρες. Όμως οι ιδιοκτήτες στη συνέχεια πηγαίνουν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και ακυρώνουν την απόφαση του Δημάρχου!

Επόμενα θέματα ήταν η έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή, η διαμπερής κυκλοφορία των οχημάτων, η εγκατάσταση ενός ακόμα περιπτέρου επί της οδού Αγίου Ιωάννου, η κατασκευή του Δημαρχείου (βρίσκεται στην 3η φάση μελετών, ο Δήμος θα αιτηθεί δάνειο ύψους 2,5 εκ. € για να το ξεκινήσει), το μετρό, η γέφυρα Γελαδάκη, το κολυμβητήριο & οι εγκαταστάσεις του Υπουργείου Γεωργίας.  Θέματα που έχουν απαντηθεί πολλάκις και δεν ελέχθει κάτι νεότερο. Άξιο αναφοράς είναι η εθελοντική συμμετοχή του συλλόγου στη δασοπυρόσβεση, η δωρεά σε νηπιαγωγεία και εκκλησίες και η συνεργασία με τους άλλους τοπικούς συλλόγους. Όπως είπε ο πρόεδρος κ. Βαβουγυιός σκοπός είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ο οποίος αφού ευχήθηκε αναφέρθηκε σε όσα μπορούσαν να έχουν γίνει τα προηγούμενα 2 χρόνια κι όμως δεν έγιναν (αποδέσμευση απαλλοτριωμένων χώρων, κλείσιμο ΚΕΠ, υποβάθμιση Δημ. ιατρείων, πεζοδρόμια, αγωγός ομβρίων, κλπ). Κάποια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο συμμετοχικά.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος μίλησε για απραξία στον Αη-Γιάννη. Δεν έχει συντελεστεί κανένα έργο, φυτεύτηκε ένα περίπτερο ακόμα, επεκτάθηκε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Όπως είπε έχει αδικηθεί και επιβαρυνθεί αυτή η περιοχή από τη Δημοτική αρχή.

Για εργασιακές σχέσεις που διαλύθηκαν με προτεργάτες τους Δήμους μίλησε ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης. Όλοι ρίχνουν την ευθύνη στους άλλους και πρέπει να τα βάζουμε όλα στο μέτρο τους, είπε και να μην χαϊδεύουμε αυτιά ανάλογα με το ακροατήριο που βρισκόμαστε.

Στη συνέχεια ο κ. Κων/νος Κουβόπουλος αφού ευχήθηκε στο σύλλογο και τους παραβρισκόμενους, έκανε μια ενημέρωση για θέματα όπως το κτήμα Σιστοβάρη, το Ασημακοπούλειο, τη μεταφορά της ΔΟΥ, το μετρό και τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Εκτός από τα μέλη του συλλόγου και τους  επικεφαλής των παρατάξεων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο κ. Ι. Βουτσινάς, η κ Ε. Παπαδοπούλου, η κ. Γ. Μουχτούρη, ο κ. Γ.Παναγόπουλος, ο κ. Β. Σάρκουλας, η κ. Ε. Καψοκεφάλου, ο κ. Ε.Κωνσταντακόπουλος, ο κ. Ι. Παύλου, ο κ. Δ. Λέκκας, ο κ.Κ. Κρητικίδης, ο κ. Μ. Γαβράς, ο κ. Ι. Σιδέρης, η κ. Ζ. Φωτεινού, ο κ. Α. Μουστόγιαννης, ο κ. Σ. Παπασπύρος, ο κ. Ν. Μαρκόπουλος, ο κ. Π. Σταθόπουλος, ο κ. Παπαμιχαήλ, η κ. Η. Αντωνοπούλου, ο κ. Β. Σαββίδης, η κ. Κουτσουρά και ο κ. Μπριάνης.