Ξεκινάει η Αγίου Ιωάννου- Υπεγράφη σήμερα 6/3/13 η σύμβαση του έργου

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στις 2.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ανάπλασης της οδού Αγίου Ιωάννου.

Στην τελετή υπογραφής είχαν κληθεί να παρευρεθούν όλα  τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή, η πόλη μας» καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και φορέων.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και εκ μέρους της Αναδόχου Κοινοπραξίας  «ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΣ ΑΤΕ-ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Λεωνίδας Χαλούλος ,με την παρουσία και του κ. Γεώργιου Ανθούλη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο  υλοποιεί προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου προς τους πολίτες και το οποίο πρόκειται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα -εκκρεμότητα που παρέλαβε η παρούσα από την απελθούσα Δημοτική Αρχή.

Με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες έγινε εφικτό να ξεπεραστούν όλες οι εκκρεμότητες τεχνικής και νομικής φύσεως οι οποίες άλλωστε οδήγησαν και στη διάλυση της προηγούμενης εργολαβίας.

Με την ολοκλήρωσή του έργου θα αναβαθμιστεί η αισθητική της πόλης μας και θα βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινή ποιότητα ζωής των δημοτών-κατοίκων και επισκεπτών της.

Με βάση την μελέτη το έργο επιγραμματικά περιλαμβάνει :

  • Ø Δρόμο διπλής κυκλοφορίας με πλάτος 6,50 μέτρα.
  • Ø Πρόβλεψη για 70 περίπου θέσεις παρκινγκ, οι οποίες με την ολοκλήρωση του έργου θα είναι όλες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης σε συνδυασμό με τις οδούς Γιαβάση, Ηρώων Πολυτεχνείου και παράδρομο Μεσογείων (περιμετρικά δηλαδή της Κεντρικής μας Πλατείας) όπου και εκεί όλες οι θέσεις θα είναι ελεγχόμενης στάθμευσης. Δέσμευσή μου προς τους πολίτες ,μετά την ολοκλήρωση του έργου, είναι η διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας αυτοκινήτων και της ανεμπόδιστης προσβασιμότητας των πεζοδρομίων από τους πολίτες με αυστηρή αστυνόμευση για την διασφάλιση της νομιμότητας.
  • Ø Δενδροφύτευση πεζοδρομίων και συνεπώς δημιουργία επιπλέον πρασίνου
  • Ø Πέραν της ανάπλασης των πεζοδρομίων αποκαθίσταται πλήρως το οδόστρωμα το οποίο -όπως όλοι καθημερινά διαπιστώνουμε- βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
  • Ø Καθαιρούνται από τα πεζοδρόμια οι σημερινοί πάσσαλοι («σπαθιά»)που και παράνομοι και επικίνδυνοι είναι και αντικαθίστανται από νέα μεταλλικά στοιχεία παρεμπόδισης της στάθμευσης των αυτοκινήτων ,θεσμοθετημένης μορφής, διαστάσεων και υλικού, σχήματος Π.
  • Ø Ενισχύεται το δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων με στόχο την διευκόλυνση των πεζών.
  • Ø Προχωρώντας στην εκτέλεση του έργου, τα περίπτερα θα τοποθετηθούν όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος (ενδεδειγμένα σημεία τοποθέτησης, άνοιγμα πόρτας προς το πεζοδρόμιο και όχι προς το οδόστρωμα κ. λ. π).
  • Ø Αποξηλώνονται οι παράνομες πινακίδες
  • Ø Τοποθετούνται νέοι ιστοί φωτισμού που θα φωτίζουν επαρκώς, θα αναδεικνύουν το έργο και θα προβάλουν τα καταστήματα, τονώνοντας το εμπορικό ενδιαφέρον.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άμεσα η δυνατότητα άντλησης πόρων από χρηματοδοτούμενα προγράμματα άλλων ταμείων, το έργο θα εκτελεστεί από ίδιους πόρους τους οποίους έχει εξασφαλίσει η μέχρι τώρα συνετή διαχείριση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Στη πορεία όμως ,θα διεκδικηθεί με επιμονή η ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ήταν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς ,Γιώργος Παναγόπουλος, Ελευθερία Παπαδοπούλου , Τιμολέων Κωστόπουλος , ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, η Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κα. Έφη Καψοκεφάλου, ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλης Σάρκουλας, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παύλου και τα μέλη κκ. Σπύρος Παπασπύρος ,Παύλος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα. Δήμητρα Πανουσοπούλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Καζάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αη-Γιάννη» κ. Βαβουιός και η κα. Σοφία Ιωαννίδου.

.