Ξεκινάει η Ανάπλαση και Ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

«Τροποποίηση Ανάπλασης και Ανάδειξης Ιστορικού Κέντρου της Πόλης» (Οδός Αγίου Ιωάννου)

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με υπερηφάνεια και ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνει τους πολίτες ότι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο, υλοποιώντας προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα -εκκρεμότητα που παρέλαβε η παρούσα από την απελθούσα Δημοτική Αρχή. Με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες έγινε εφικτό να ξεπεραστούν όλες οι εκκρεμότητες τεχνικής και νομικής φύσεως οι οποίες άλλωστε οδήγησαν και στη διάλυση της προηγούμενης εργολαβίας.
Με την ολοκλήρωσή του έργου θα αναβαθμιστεί η αισθητική της πόλης μας και θα βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινή ποιότητα ζωής των δημοτών-κατοίκων και επισκεπτών της.
Με βάση την μελέτη το έργο επιγραμματικά περιλαμβάνει :
Δρόμο διπλής κυκλοφορίας με πλάτος 6,50 μέτρα.
Πρόβλεψη για 70 περίπου θέσεις παρκινγκ, οι οποίες με την ολοκλήρωση του έργου θα είναι όλες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης σε συνδυασμό με τις οδούς Γιαβάση, Ηρώων Πολυτεχνείου και παράδρομο Μεσογείων (περιμετρικά δηλαδή της Κεντρικής μας Πλατείας) όπου και εκεί όλες οι θέσεις θα είναι ελεγχόμενης στάθμευσης. Δέσμευσή μου προς τους πολίτες ,μετά την ολοκλήρωση του έργου, είναι η διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας αυτοκινήτων και της ανεμπόδιστης προσβασιμότητας των πεζοδρομίων από τους πολίτες με αυστηρή αστυνόμευση για την διασφάλιση της νομιμότητας.
Δενδροφύτευση πεζοδρομίων και συνεπώς δημιουργία επιπλέον πρασίνου
Πέραν της ανάπλασης των πεζοδρομίων αποκαθίσταται πλήρως το οδόστρωμα το οποίο -όπως όλοι καθημερινά διαπιστώνουμε- βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Καθαιρούνται από τα πεζοδρόμια οι σημερινοί πάσσαλοι («σπαθιά»)που και παράνομοι και επικίνδυνοι είναι και αντικαθίστανται από νέα μεταλλικά στοιχεία παρεμπόδισης της στάθμευσης των αυτοκινήτων ,θεσμοθετημένης μορφής, διαστάσεων και υλικού, σχήματος «Π».
Ενισχύεται το δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων με στόχο την διευκόλυνση των πεζών.
Προχωρώντας στην εκτέλεση του έργου, τα περίπτερα θα τοποθετηθούν όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος (ενδεδειγμένα σημεία τοποθέτησης, άνοιγμα πόρτας προς το πεζοδρόμιο και όχι προς το οδόστρωμα κ. λ. π).
Αποξηλώνονται οι παράνομες πινακίδες
Τοποθετούνται νέοι ιστοί φωτισμού που θα φωτίζουν επαρκώς, θα αναδεικνύουν το έργο και θα προβάλουν τα καταστήματα, τονώνοντας το εμπορικό ενδιαφέρον.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άμεσα η δυνατότητα άντλησης πόρων από χρηματοδοτούμενα προγράμματα άλλων ταμείων, το έργο θα εκτελεστεί από ίδιους πόρους τους οποίους έχει εξασφαλίσει η μέχρι τώρα συνετή διαχείριση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Στη πορεία όμως ,θα διεκδικηθεί με επιμονή η ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Κατά την διάρκεια των εργασιών θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

α. Μονοδρόμηση της οδού Αγίου Ιωάννου από την οδό Ευεργέτου Γιαβάση έως και προς την οδό Ελβετίας.

Η αντίθετη κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από την οδό Ειρήνης και θα ακολουθείται η διαδρομή : Τασσοπούλου – Ειρήνης – Ευεργέτου Γιαβάση.

β. Τροποποίηση της Λεωφορειακής Γραμμής 406 : Τα λεωφορεία δεν θα κατεβαίνουν από την οδό Αγίου Ιωάννου, αλλά από την οδό Ειρήνης, και θα ακολουθείται η διαδρομή : Στ. Νομισματοκοπείο – … – Πελοποννήσου – αριστερά Ειρήνης – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Χαλανδρίου – … – Τέρμα Πευκάκια.

Οι γραμμές Β5 και 406 θα ανεβαίνουν κανονικά την Αγίου Ιωάννου με κατεύθυνση προς Νομισματοκοπείο και Αθήνα. Για την επιστροφή από Νομισματοκοπείο και Αθήνα, οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Αγίου Ιωάννου μπορούν να χρησιμοποιούν την γραμμή 407, που θα διέρχεται κανονικά από την οδό Ελβετίας, την πλατεία Αγίου Ιωάννου και την οδό Ασημακοπούλου.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για ενδεχόμενη ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των εργασιών και τους καλούμε, με τη συνεργασία τους να συμβάλλουν και αυτοί στην πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου πνοής για την πόλη μας.