Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Πλήθος πιστών τίμησαν την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Πλήθος πιστών τίμησαν την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

agios kosmas o aitolos copy

Χοροστατούντος του Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Κατερίνα και των συλλειτουργών του π. Ιωάννου Χατζηθανάση και π. Αθανασίου Λαγουρού, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός εν όψει της Εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο πρώην Στρατόπεδο ΣΠΥΡΟΥΔΗ. Ο Εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου, πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους πιστών, με κατάνυξη.

Ο π. Διονύσιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο έργο του Αγίου, ο οποίος ίδρυσε εκατοντάδες σχολεία για να μην ξεχάσουν την γλώσσα και την Θρησκεία τους τα Ελληνόπουλα, σταμάτησε τον εκτουρκισμό των Ελλήνων και προετοίμασε το Έθνος για την Επανάσταση του 1821 για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Κατά τη λιτάνευση την Εικόνα μετέφεραν ο κ. Αντώνης Μαυράκης  πρόεδρος του συλλόγου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο κ. Θεόδωρος Σουβαρίδης  επίτροπος του Ιερού Ναού.

Τη θρησκευτική αυτή εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, Διονύσης Λέκκας και Κων/νος Κρητικίδης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος και ο πρόεδρος του συλλόγου Αη Γιάννη κ. Παναγιώτης Βαβουγιός.

Σημείωση:

Έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε ότι η ιστοσελίδα  Agiaparaskevi images ήταν η ΜΟΝΗ  που κάλυψε τον εσπερινό και τη λιτάνευση  και η ΜΟΝΗ που διαθέτει φωτογραφικό υλικό. Οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση είναι εικονική και οποιαδήποτε φωτογραφία είναι περασμένων ετών.