Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση έργου 235.000€ απο τη Δημοτική αρχή του κ. Ζορμπά

NIKHsima

Στις 11 Ιουνίου 2013 η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων κοινοποίησε στον Δήμο Αγ. Παρασκευής ΄΄ Έκθεση επικίνδυνης οικοδομής΄΄ για το κτίριο στην οδό Ερμού 76, (γνωστό ως Γιαβάσειο, κληροδότημα του αείμνηστου ευεργέτη της Αγ. Παρασκευής Γιαβάση), με την οποία επιβάλλει την λήψη μέτρων ασφαλείας λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι : Αντιστήριξη της πρόσοψης επί της οδού Ερμού, απομάκρυνση όλων των εντός του κτιρίου οικοδομικών υλικών με ασφαλή περίφραξη και χωρίς παρακώλυση κυκλοφορίας κ.α.
Αντί, λοιπόν, η Δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να προκηρύξει διαγωνισμό για όλες τις απαραίτητες εργασίες, περί την 5η Αυγούστου (σχεδόν δύο μήνες μετά την γνωστοποίηση του θέματος) ανέθεσε απευθείας τις εργασίες ύψους 235.000 ευρώ σε συγκεκριμένο εργολάβο, ΄΄μετά από 2-3 τηλεφωνήματα΄΄ όπως ενημερωθήκαμε.
Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει σαφής παράκαμψη της σοβαρότητας και της διαφάνειας εκτέλεσης έργου. Η Δημοτική αρχή Ζορμπά, που επαγγέλθηκε την διαφάνεια και την ακεραιότητα εκτέλεσης έργων, διενήργησε απευθείας ανάθεση χωρίς καμία ουσιαστική δικαιολογία (πίεση χρόνου, φυσική καταστροφή κλπ) για έργο μεγάλου οικονομικού κόστους.
Οφείλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ως αδιαφανή διαδικασία υψηλού κόστους σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής στενότητας για τους Δήμους και απαίτησης για υπευθυνότητα και διαφάνεια.

 

Γραφείο Τύπου
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄