Φόρος τιμής εις μνήμην της Γενοκτονίας του 1922 από το Σύλλογο Μικρασιατών

mikrasiates 14-9-13 copy

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, 14 Σεπτεμβρίου 2013, τρισάγιο  στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μικράς Ασίας στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου σαν ένας μικρός φόρος τιμής στους προγόνους που άφησαν την πνοή τους στα παράλια της Μικράς Ασίας εκείνη την τραγική χρονιά του 1922.

Το τρισάγιο τέλεσε ο πατ. Κωνσταντίνος Σαρρής του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Δυο λόγια για την τελετή είπε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Παρασκευή Παπαγεωργίου.

Δίπλα στον ιστό της Ελληνικής σημαίας με περηφάνεια στάθηκαν τέσσερες νέες κοπέλες από το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας.

Φόρος τιμής για την γενοκτονία και η παρουσία εκ μέρους του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής του αντιδ/ρχου κ. Κων/νου Τσιαμπά, του πρώην Δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, των αντιδ/ρχων κ. Ελευθερίας Παπαδοπούλου και κ. Γεώργιου Παναγόπουλου, των δημοτικών συμβούλων κ. Σωτήρη Ησαΐα, κ. Κώστα Κρητικίδη και κ. Μιχάλη Γαβρά και του μέλους του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρου Παπασπύρου.

Σημείωση: Είναι λυπηρό το γεγονός ότι για δεύτερη χρονιά έγιναν βανδαλισμοί στο μνημείο, κάποιοι θεώρησαν σωστό να σπάσουν την μαρμάρινη πλάκα. Είναι ντροπή μια τέτοια αντίδραση από όπου κι αν προέρχεται και καλό θα ήταν όποιος γνωρίζει … να πράξει τα δέοντα.