Κ. Κουβόπουλος: << ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ >>

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ                                                                           Αγία Παρασκευή  18-10-2013
Kouvopoulos K.«ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ                       
ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ>

 

 

 

 

Την λέξη αυτή στην πραγματικότητα αναφώνησε , ο Αθηναίος οπλίτης Μαραθωνοδρόμος Ευκλής και όχι ο Φειδιππίδης , όπως μέχρι τώρα εθεωρείτο , όταν φέροντας τον οπλισμόν του διήνυσε 42.152 μέτρα το 490 π.Χ. προκειμένου να αναγγείλει στους Αθηναίους ότι :
<< Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν>>.
Βέβαια η φράσης αυτή αναγράφεται στον Τύμβο του Μαραθώνος επ’ ευκαιρία της Νίκης των Αθηναίων επί των Περσών . Ανήκει δε στον Μεγάλο Συμωνίδη τον Κείο .

ΣΥΜΠΟΛΊΤΙΣΣΕΣ    ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΕΣ

Χωρίς να θεωρηθώ από κανέναν από εσάς ιερόσυλος , θέλω από τα μύχια της ψυχής μου να αναφωνήσω και εγώ ότι :<<ΝΕΝΙΚΗΚΑ>> . Είμαι στην ευτυχισμένη για εμένα στιγμή να σας ανακοινώσω ότι η υπόθεση Σιστοβάρη ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ .

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους .

Ήταν αρχές Μαΐου  του 2008 έτους , όταν αποφάσισα μόνος εναντίων όλων και όταν λέω όλων εννοώ στην κυριολεξία, όλων , δηλαδή και  του Πολιτικού και του Οικονομικού αλλά και του Κομματικού κατεστημένου της Πόλης μας , να αντισταθώ στην λεηλασία του Κτήματος Σιστοβάρη και να πολεμήσω για να δικαιώσω και την ύστατη βούληση του αειμνήστου διαθέτη , αλλά και τα συμφέροντα τα δικά μας  και κατ’ επέκταση των παιδιών μας .

Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο αυτό κινούμενος  προσήλθα στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής και κατέθεσα την από 5 Ιουνίου 2008 επιστολήν μου που έλαβε  αριθ. Πρωτ. 14981/5-6-2008  και που στην ουσία σηματοδοτούσε το ξεκίνημα του ΕΞΑΧΡΟΝΟΥ (6)  άνισου και τιτάνιου αγώνα μου , όπως και  χαρακτηρίσθηκε και από τους φίλους μου , αλλά και από τους εχθρούς μου , που μοναδικό σκοπό και στόχο είχα   να διασώσω το Εθνικό Κληροδότημα που άφησε στον Δήμο μας και κατ’ επέκταση σε εσάς , ο αείμνηστος ΣΙΣΤΟΒΑΣΡΗΣ Αθανάσιος . Βέβαια όταν ξεκίνησα το έγκλημα είχε ήδη συντελεσθεί . Η ιστορική αυτή βίλλα που είχε όπως λέγεται είχε φιλοξενήσει ακόμη και τον φασίστα  Μουσολίνι δεν υπήρχε πλέον . Είχε κατεδαφισθεί και στην θέση της είχε  οικοδομηθεί το τερατούργημα αυτό που υφίσταται σήμερα . Ο Παράδεισος , ο δάσος αυτό των αιωνοβίων πεύκων δεν υπήρχε πλέον . Άλλα είχαν υλοτομηθεί  και άλλα είχαν αποξηρανθεί σκοπίμως .

Εδώ πρέπει να σας ομολογήσω , ότι όταν αποφάσισα να ξεκινήσω τον αγώνα αυτόν κανείς μα κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί , ούτε εγώ ο ίδιος άλλωστε , τι επρόκειτο να συμβεί . Και αυτό διότι αφ’ ενός μεν , το παντού και πάντα πανίσχυρο Σύστημα της Πόλης μας  θεωρούσε αδιανόητο ότι θα ευρισκόταν κάποιος να του σταθεί εμπόδιο στα άνομα σχέδιά του , αφ’ ετέρου και εγώ δεν φανταζόμουν ότι ποτέ θα έφθανα και θα άντεχα σε μια τέτοια άνιση τιτάνια μάχη . Ήταν εκ των πραγμάτων αδιανόητο να σκεφθεί κανείς   ότι ΕΓΩ μόνος χωρίς καμία στήριξη , είτε Νομική , είτε Κομματική , είτε Οικονομική , θα μπορούσα να σταθώ απέναντί του .

Είναι όντως γεγονός  , ότι όταν ξεκίνησε ο αγώνας μου το σύστημα , με αντιμετώπισε , με αλαζονεία , με περιφρόνηση , αλλά και το στυλάκι του τι πάει να κάνει ο τρελός , είναι δυνατόν να τα βάλει μαζί μας ;     Το πρώτο τους λοιπόν σφάλμα και μπορώ να πω καίριο και μοιραίο , ήταν η υποτίμηση , η πλήρης υποτίμηση που έδειξαν απέναντί μου . Έπεσαν στην  παγίδα της υποτίμησης του αντιπάλου , προφανώς λόγω της υπερβολικής αλαζονείας των . Σίγουροι για τις δυνατότητές των με απαξίωσαν πλήρως και με υποτίμησαν ολοκληρωτικώς . Με αντιμετώπισαν , οι βούβαλοι του συστήματος , όχι σαν βάτραχο , αλλά σαν σκνίπα . Και μάλιστα όταν καταθέτω στις 20 Ιουνίου 2008 έτους την από 18 -6-2008 επιστολήν μου με την οποίαν ζητώ την χορήγηση διαφόρων σχετικών με την υπόθεση εγγράφων , έσπευσαν όχι μόνο να να μου δώσουν  τα αιτηθέντα , αλλά και όλα όσα στοιχεία διέθεταν  , χωρίς εγώ να τα ζητήσω , διότι απλά δεν γνώριζα την ύπαρξή τους . Πραγματικά οφείλω να ομολογήσω , ότι χωρίς αυτά τα <<όπλα>. Ο αγώνας μου θα ήταν εκ προοιμίου μάταιος και προφανώς χαμένος  .

Έτσι λοιπόν άρχισε η σύγκρουση . Από την μια πλευρά το σύστημα , με όλα του τα όπλα πάνοπλο και με όλες του τις δυνάμεις και δυνατότητες σε πλήρη παράταξη και από την άλλη , ΕΓΩ , μόνος χωρίς νομική υποστήριξη,  χωρίς σχεδόν χρήματα να περισσεύουν ,τα οποία στερούσα από την οικογένειά μου , χωρίς πάσης φύσεως γνωριμίες και  όλοι αντιλαμβανώμεθα το είδος των γνωριμιών , που βέβαια διέθεταν μόνον οι αντίπαλοί μου και  με μόνο την πίστην μου , στις δυνάμεις μου και στην Θεία Δίκη , στάθηκα απέναντί τους για να δώσω  την μάχη μου . Ήταν μια μάχη με απρόβλεπτη εξέλιξη για αυτούς . Όταν αντελήφθησαν ότι ο αντίπαλός τους δεν ήταν αυτός που υπολόγιζαν έβαλαν και άλλα μέσα σε ενέργεια , αυτά  του υποκόσμου .

Άρχισαν να προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν και να με εκφοβίσουν . Απειλούσαν με ανώνυμα τηλεφωνήματα τόσον εμένα όσον και τα μέλη της οικογένειάς μου , ότι θα με <<βρουν πεταμένο στα χαντάκια>> και πολλά άλλα που δεν γράφονται , στο τέλος έσπασαν και το αυτοκίνητό μου που ήταν παρκαρισμένο στο σπίτι μου, προσπαθώντας να μου στείλουν μήνυμα , όπως μου είπαν οι άνδρες της Ασφάλειας που ήλθαν για τυχόν ύπαρξη αποτυπωμάτων . Και βέβαια τίποτα δεν προέκυψε . Επαγγελματική καταδρομική επιχείρηση . Προ του επικείμενου και άμεσου κινδύνου πλέον κατέφυγα εγγράφως στην Εισαγγελία , ανέφερα τα γεγονότα και αφού ονομαστικά και εγγράφως τους κατήγγειλα , εζήτησα την προστασία της Δικαιοσύνης . Δεν σταμάτησαν όμως εκεί , άρχισαν οι μηνύσεις που μου υπέβαλαν και οι αγωγές που μου κατέθεταν να πέφτουν σαν <<χαλάζι>> . Ήταν και αυτό ένα μέσον για την εξουδετέρωσήν μου  και την συμμόρφωσή μου .

Εδώ πρέπει να κάνω μία παρένθεση και να σας πω ότι όταν υπηρετούσα την στρατιωτικήν μου θητεία , κατά την εκπαίδευση μας , μας εδίδασκαν εκτός όλων των άλλων και τον τρόπο ανατινάξεως γεφυρών κ.λ.π. Πάντα ο εκπαιδευτής ξεκίναγε και κατέληγε , ότι στην προκειμένη περίπτωση το λάθος που θα εγίνετο από εμάς  θα ήταν ναι μεν το πρώτο , αλλά θα ήταν και το τελευταίο . Δηλαδή δεν υπάρχει περιθώριο διορθώσεως του λάθους  . Έτσι λοιπόν και το σύστημα υπέπεσε με το να μου υποβάλει μηνύσεις κατά συρροήν  υπέπεσε στο πρώτο αλλά και δυστυχώς για αυτό δεν ξέρω αν ήταν το πρώτο του , το τελευταίο του όμως ήταν σίγουρα .

Λέει ο θυμόσοφος λαός μας .<<Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσει >> . Σε μια από τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που μου κατέθεσε ο τέως Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας , ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Δημήτριος , τον οποίον στην θέση αυτήν είχε τοποθετήσει ο τέως Δήμαρχος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος και τελικά <<αποκαθήλωσε>> ο νυν Δήμαρχος ΖΟΡΜΠΑΣ Βασίλειος και τέως Νομικός σύμβουλος του Δήμου , διότι όταν αποκαλύφθηκε στην κυριολεξία ο ύποπτος ρόλος που έπαιξε στην υπόθεση Σιστοβάρη , εκ των πραγμάτων αναγκάσθηκε σε παραίτηση . Μέσα στα πλαίσια λοιπόν της τρομοκρατήσεώς μου , αλλά και παρασυρόμενος από ασίγαστο  μίσος που άσβεστο σαν το πυρ της Κολάσεως καίει το είναι του , σε βάρος μου , μη αναλογίζοντας τις συνέπειες , μου καταθέτει  μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου κ.λ.π. .

Πράγματι μετά από δύο ή τρεις αναβολές , στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 άρχισε επί τέλους η Ακροαματική διαδικασία . Ή εξέλιξή της ήταν και δραματική αλλά και απρόβλεπτη για τον μηνυτή και τους συμμάχους του οι οποίοι μαζί και από κοινού δρούσαν . Οφείλω εδώ να σας ενημερώσω ότι βλέποντας ότι το έδαφος άρχισε να φεύγει , να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του , ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ κάλεσε σαν μάρτυρά του και μάρτυρα κατηγορίας μου εκτός των άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων και τον κ. ΣΑΜΟΥΡΕΛΗ Λάμπρο!!! . Όπως προείπα η Δίκη αυτή άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 και έληξε την 20 Ιανουαρίου 2012 !!!!! Κράτησε δηλαδή επί ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ !!!  Τελικά ύστερα από τετράμηνη μάχη με καταθέσεις πλέον των είκοσι  μαρτύρων , ΑΝΕΤΡΕΨΑ το κατηγορητήριο και δικάστηκα για ΑΠΛΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ .

Όμως το ζητούμενο δεν ήταν αυτό . Το Δικαστήριο με την υπ’ αριθ. 3546/20-1-2012 αποτελούμενη από  135 σελίδες Απόφασή του εκτός των άλλων απεφάσισε ότι :

<<…Επίσης και ενώ στην αρχή ο μοναδικός πλέον κληροδόχος Αθανάσιος Σιστοβάρης ….παραχώρησε όλα τα δικαιώματά του στην εταιρεία με την επωνυμία <<ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο. Ε>> και παρέδωσε σε αυτήν τη νομή και κατοχή του ως άνω κληροδοτηθέντος ακινήτου , η οποία προέβη σε οικοδομικές εργασίες μεταξύ των οποίων και την κατεδάφιση του παλαιού κτίσματος χωρίς σχετική άδεια αλλοιώνοντας την μορφή του πράξη που εκφεύγει της τακτικής διαχείρισης αυτού  την οποίαν και μόνο , σύμφωνα με το περιεχόμενο της ως άνω ιδιόγραφης διαθήκης σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 1936/2007 απόφαση του Εφετείου Αθηνών είχε δικαίωμα να ασκεί στο ανωτέρω κληροδοτηθέν ακίνητο , τόσο ο μοναδικός κληρονόμος αυτού , όσο οι έλκοντες από αυτόν δικαιώματα  ….>>.
<<…Μάλιστα για την λειτουργία του εν λόγω καταστήματος δόθηκε άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του τελευταίου στην οποίαν σημειώθηκε ότι εάν η χρήση δεν είναι σύμφωνη με την τακτική διαχείριση οφείλει να ανακληθεί , χωρίς όμως ο Δήμος μετά την ως άνω εξέλιξη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και να αντιδράσει …  >> .

Δεν θα σχολιάσω την Απόφαση αυτή , από μόνη της θεωρώ ότι τα λέει όλα , θα σας πω μόνο ότι με την υπ’ αριθ. 6978/2012 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών η ως άνω Απόφαση κατέστη ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ και με την υπ’ αριθ. 406/2013 Απόφαση του Αρείου Πάγου κατέστη ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ .

Και βέβαια , μόλις έλαβα στα χέρια μου επικυρωμένες τις ως άνω Δικαστικές Αποφάσεις , προσέρχομαι :

1.- Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και καταθέτω την από 16-9-2013 επιστολήν η οποία και έλαβε  αριθ. Πρωτ. 38149/4-10-2013 μου , την οποίαν αυτούσιαν θα δώσω στην δημοσιότητα εντός της προσεχούς εβδομάδος  , με συνημμένες τις ως άνω αναφερόμενες Δικαστικές Αποφάσεις αιτούμενος την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ . Του επισημαίνω
δε ότι  θα πρέπει συμφώνως τω Νόμω άρθρο 73 παράγραφος Α του Ν. 3852/2010 να λάβει η Επιτροπή Ποιότητας ζωής του Δήμου και ο ίδιος με Απόφασή του , την ανακλήσεως της αδείας λειτουργίας των καταστημάτων  εντός ΕΙΚΟΣΑΗΜΕΡΟΥ (20) αφ ότου περιέλθουν στην Επιτροπή όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά και στοιχεία. Σημειωτέον ότι αποδέκτες της ως άνω επιστολής μου, ήταν :

Α) Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και
Β) Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου αγίας Παρασκευής , προς ανάληψη των ευθυνών τους  .

2.- Στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής (πρώην Πολεοδομία) όπου και εκεί καταθέτω την από 26-9-2013 επιστολήν μου , η οποία έλαβε και αυτή αριθ. Πρωτ. 12675/4-10-2013 και την οποίαν και αυτήν θα δώσω στην δημοσιότητα προκειμένου να ενημερωθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας , ζητώντας σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες νόμους , από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής να προβούν στην ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ , που κατά παράνομο τρόπο χορήγησαν στην εταιρεία Σαμουρέλη .

Και τώρα κλείνοντας προς το παρόν εύχομαι και θέλω να πιστεύω ότι , οι αρμόδιοι φορείς θα εφαρμόσουν επί τέλους τους ισχύοντες νόμους , θα εκτελέσουν το καθήκον τους  και δεν θα προβούν σε πράξεις και ενέργειες που σαφώς αντίκεινται στους νόμους, αλλά και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα , με τις όποιες συνέπειες .

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ