Συνάντηση του Δημάρχου κ. Ζορμπά με το Γενικό Διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής

Τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά επισκέφθηκε, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» κ. Bernard Luyckx , συνοδευόμενος από τον Οικονομικό Διευθυντή κ. Bernard Blondin,την Διευθύντρια Γυμνασίου κα. Μαρία Χατζηκωνσταντίνου και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων της Σχολής κ. Πολυδεύκη Παπαδόπουλο.

ellhnogalliki 003

Ο κ. Luyckx αρχικά εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο μας και ευχαρίστησε θερμά τον  Δήμαρχο για την ουσιαστική και άμεση ανταπόκριση του στα αιτήματα της Σχολής που ως στόχο έχουν την βελτίωση των εξωτερικών συνθηκών και την εξασφάλιση όρων εύρυθμης λειτουργίας της. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε, μεταφέροντας και την ιδιαίτερα θετική αποδοχή  σπουδαστών και γονέων/κηδεμόνων,στην κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη, που πλέον προχωρά με εντατικούς ρυθμούς,δικαιώνοντας αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και αγώνες πολλών ετών.

Ευχαρίστησε επίσης για την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου σε σχετικό αίτημα της Σχολής που αφορούσε στην τοποθέτηση πινακίδων στην έξοδο της Αττικής Οδού.

Ο κ. Luyckx τόνισε τέλος  ότι οι κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου είναι αξιέπαινες και υψηλού ποιοτικού περιεχομένου και για το λόγο αυτό η Ελληνογαλλική Σχολή τις προβάλλει με όλους τους τρόπους που διαθέτει στους σπουδαστές της και στους γονείς τους, συχνά μάλιστα συμμετέχει σε αυτές συμβάλλοντας με την συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου.Στη βάση αυτή, εξέφρασε την επιθυμία της Σχολής να συνεργαστεί με το Δήμο μας για τη διοργάνωση κοινής πολιτιστικής δράσης η οποία, στόχος είναι να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας.

Επιπροσθέτως ,έθεσε κάποια ζητήματα ασφάλειας και εντατικότερης επίβλεψης από τις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής που περιβάλλει τις εγκαταστάσεις της Σχολής,για τα οποία ζήτησε τη συνδρομή του Δημάρχου.

Τέλος, ζήτησε την τοποθέτηση πινακίδων για μείωση της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων καθώς και τη λήψη μέτρων για τη ρύθμιση του ζητήματος της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των σχολικών πούλμαν (οδός Χλόης) κυρίως κατά τις ώρες πρωινής προσέλευσης των μαθητών κατά τις οποίες παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ,αφού ευχαρίστησε τον κ. Luyckx για την επίσκεψη αλλά και για τα θερμά του σχόλια, τόνισε ότι οι σχετικές αποφάσεις και ενέργειες του Δήμου μας κινούνται στον άξονα της εξασφάλισης όρων ασφαλούς και εύρυθμης λειτουργίας ενός διακεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος που επί δεκαετίες φιλοξενείται στην πόλη μας τιμώντας την.

Τόνισε ότι η κατασκευή της Πεζογέφυρας Γελαδάκη ,σε ένα σημείο στο οποίο δυστυχώς έχουμε θρηνήσει θύματα , αποτελούσε ένα προσωπικό του «στοίχημα» που κερδήθηκε χάρις και στην πολύτιμη αρωγή και συμβολή των παραγόντων της Ελληνογαλλικής Σχολής.

Ενημέρωσε ότι η πρόσφατη Κυκλοφοριακή Μελέτη που εκπονήθηκε από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προβλέπει ρυθμίσεις, οι οποίες εκτιμά ότι απαντούν στα αιτήματα και τις ανάγκες απρόσκοπτης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών γύρω από τη Σχολή.

Στο σημείο αυτό πρότεινε την διοργάνωση αναλυτικής παρουσίασης της μελέτης στα μέλη Δ.Σ. της ελληνογαλλικής σχολής από τους αρμόδιους  παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο αξιόλογο και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα  της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος», τονίζοντας  ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση συνεργασίας της Σχολής με το Δήμο μας για τη διοργάνωση κοινής πολιτιστικής εκδήλωσης-θεσμού.

Τέλος τόνισε ότι, ο  «Δρόμος Ζωής-Αναδεικνύοντας τον Υμηττό», ο οποίος  από την περυσινή- πρώτη χρονιά διοργάνωσής του αποτελεί πλέον έναν επιτυχημένο θεσμό για την πόλη μας, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα πεδίο γόνιμης συνεργασίας με την σχολική κοινότητα της Ελληνογαλλικής Σχολής.

Όλες οι προτάσεις  του Δημάρχου έτυχαν της θερμής αποδοχής του Διευθυντή και των μελών του κλιμακίου και συμφωνήθηκαν οι από κοινού μελλοντικές ενέργειες υλοποίησής τους.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook