2ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2014»

2ος ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
«ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2014»

xartis agwna3

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης διεξαγωγής του Αγώνα Δρόμου «1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής – ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2013» και έχοντας ως γνώμονα την μεγάλη συμμετοχή και απήχησή του στους πολίτες, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του:

2ου Δρόμου Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής

«ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2014»,

ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014.
Στόχος της διοργάνωσης αυτής, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό – ορόσημο για την πόλη μας, ήταν εξαρχής, και παραμένει, το να αναδειχθεί τόσο η περιοχή της Αγίας Παρασκευής όσο και η οικολογική και αθλητική αξία ενός μεγάλου πνεύμονα του Δήμου, όπως είναι ο Υμηττός. Στόχος επίσης είναι να δοθεί κίνητρο στους πολίτες ώστε να συμμετάσχουν σε μία γιορτή με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, σε ένα θεσμό που προάγει το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλλα, υπογραμμίζει την αξία του μαζικού αθλητισμού και συμβάλλει στην εξύψωση του ηθικού και στην ενίσχυση της ομαδικότητας των πολιτών.

xartis agwna2

Ο Αγώνας Δρόμου, ο οποίος και φέτος θα τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, θα διοργανωθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, με την εισήγηση – συνδρομή της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών με την επωνυμία «O.R.A.M.A.» και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Για την συμμετοχή στον Αγώνα δεν απαιτείται χρηματικό αντίτιμο.

Η διοργάνωση, εκτός από την αθλητική της διάσταση, έχει φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Όποιος επιθυμεί (συμμετέχων ή θεατής) μπορεί να προσφέρει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Μαγειρείου του Δήμου, για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη ενόψει των εορτών του Πάσχα. Τα προϊόντα μπορούν να παραδίδονται είτε με την παραλαβή του φακέλου στους συμμετέχοντες (chip, αριθμός κλπ) από τη Γραμματεία, είτε κατά την ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα στους ειδικούς συλλέκτες τροφίμων που θα έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Η Διοργάνωση θα περιλαμβάνει 2 Αγώνες Δρόμου:

 Περιγραφή 1ου Αγώνα Δρόμου

Αφετηρία Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής (ΥΨ. 219 μ) – Αγ. Ιωάννου έως Κολλέγιο 1,2 χλμ – αριστερά Γραβιάς μέχρι διασταύρωση ΣΔΑΜ 500 μ. (ΥΨ. 260 μ.) στροφή δεξιά (παρατεταμένη ανηφόρα) προς Ι. Μ. Αγ. Ιωάννου Κυνηγού 1,2 χλμ (ΥΨ.345μ ) και μέχρι διασταύρωση με άσφαλτο 1,8 χλμ., στροφή αριστερά 350ο προς κορυφή (ΥΨ.415 μ.) (χωμάτινη ανηφορική διαδρομή) 700μ. (ΥΨ.ΜΑΧ. 460μ.) οριζόντια και κατηφορική διαδρομή 2,2 χλμ, (ΥΨ.350μ. )- τάπητας χρονομέτρησης – στροφή αριστερά 350 μοιρών (δασικός κατήφορος) 400μ. διακλάδωση αριστερά απότομη κατηφόρα 600μ , φτάνουμε σε διασταύρωση με άσφαλτο (οδός Αγάπης) 500 μ. δεξιά (οδός Κολοκοτρώνη), τέρμα Κολοκοτρώνη δεξιά (οδός Αγ. Ιωάννη) μέχρι την εκκλησία Αγ. Σάββας 1 χλμ (ΥΨ. 230μ.), απότομη ανηφόρα αριστερά μέχρι Ι. Μ. Αγ. Ιωάννη Κυνηγού 1 χλμ και δεξιά επιστροφή έως τερματισμό – αφετηρία 3 χλμ.

xartis agwna1

Χαμηλότερο σημείο διαδρομής : 219 μ

Υψηλότερο σημείο διαδρομής : 460 μ

Συνολικό μήκος Διαδρομής : 14 χλμ.

Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολος λόγω βατότητας (9 χλμ ασφάλτινα και 5 χλμ χωμάτινα) και υψομετρικής διαφοράς

 Περιγραφή 2ου Αγώνα Δρόμου

Α΄ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Για παιδιά Δημοτικού)

Αφετηρία Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής – Αγ. Ιωάννου (ALPHA BANK) – Τερματισμός Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Συνολικό μήκος Διαδρομής :1 χλμ.

 Περιγραφή 2ου Αγώνα Δρόμου

Β’ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Για παιδιά Γυμνασίου και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας)

Αφετηρία Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής – Αγ. Ιωάννου& Γραβιάς (Είσοδος Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος) – Τερματισμός Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Συνολικό μήκος Διαδρομής : 2,4 χλμ.

Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα, για όσους επιθυμούν να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και μόνο, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής να συμμετάσχουν χωρίς κατάταξη και με ελεύθερο τερματισμό.

Σημείωση : Θα ακολουθήσει σύντομα Αναλυτική Προκήρυξη στην οποία θα παρατίθενται λεπτομερώς όλα τα επιμέρους πληροφοριακά στοιχεία, καθώς και οι όροι/τρόποι δήλωσης συμμετοχής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook